IB 用家討論區 (3)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
個app壞左?
我都開唔到
+1
Max Draw Down 係咩意思?
個Excess Liquidity / Security Gross Position Value
唔會大跌時調整?

例如
依家顯示倉跌 50%要補倉
跌到25% 而令到上一句50% 縮小到45%?
睇過 但係我IB又唔係咁顯示
嗰啲項可以自己開
右上角嗰個“+”
流動資產係過25000既,不過係收入唔過關

"要獲批交易保證金,您的流動資產淨值必須不低於USD 20,000.00且年淨收入必須不低於USD 40,000.00,或者您的流動資產淨值必須不低於USD 100,000.00。"
自己作大佢

好灰呀,果然連登個個收入過50k未遇過e個問題
乜鬼野 你想用孖展就係要咁
你估個個都咁老實咩
其實我諗好多人都係9答,IB都應該預咗,風險自負啫
申請另一個個時係用另一個email同電話號碼?
想問下新開既account係咪要等一段時間先會有Margin既購買力?
您已有一個或多個賬戶。要開立新賬戶,請登錄賬戶管理。

好似申請唔到
請教一下,剛新開戶口,但發現買唔到期貨,話冇交易許可,去設定又冇期貨申請許可
應該點先買到
係交易許可果邊答問題開
想請教下大家

最近賣左啲股票,有萬幾蚊美金想轉去firsttrade,但發現只可以直接出港紙去之前認證咗嘅香港戶口。上網睇人話係因為我無上ib office到簽名,所以有呢個限制。
因為宜家人不在港,想請問下大家知唔知道除左上office簽名仲有咩辦法係咪只可以用美金轉港紙返香港銀行戶口,再用銀行轉返美金過去firsttrade?

另外唔知點解佢寫我已結算現金係有95000hkd,但可提取現金得89000hkd,想問下大家知唔知咩原因
唔好意思麻煩咁多位
無簽名只係唔可以唔入金就咁加出金戶口
你可以加美金入金戶口,之後電匯入金,最後再做 online verify,就可以用同一個美金戶口出金
如果真係簽名的話,仲可以用郵寄方法

Option 3: Post us a copy of your identification document and the Hong Kong Acknowledgement Form along with a cheque of no less than HK$10,000.00 issued from a Hong Kong bank account in your name.
如果想出金(JPY)去Citi,係咪Citi要activate Global Wallet?
唔使,就咁用你o個個貨幣組合戶口就得
有冇覺得IB愈來愈垃圾
每次都要成分鐘先login成功
丫,唔寄簽名/上office唔可以JPY出金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞