[月經] iOS集中討論區 (190) 我們永遠的Steve

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
例子:夜晚差唔多時間叉電
你有一日係12點先抆走出門
跟住下一日要8點出門 咁就好大機會出門口嗰陣得8X% 我成日中

唔明了
明明未換機之前一到80就停
部機太新
佢仲要學幾耐先識停
你應該有錯覺
到咗80%係會即係叉慢好多

https://support.apple.com/zh-hk/HT210512

如果「最佳化電池充電」功能沒有啟用
「最佳化電池充電」的設計是為了讓你在長時間停留的地點 (例如:家中和工作地點) 使用,使用習慣較常變動時 (例如:旅行),此功能不會啟用。因此,必須先開啟某些位置設定,才能啟用「最佳化電池充電」功能。此功能所使用的位置資訊並不會傳送到 Apple。

以下列出必須啟用的設定:

「設定」>「私隱」>「定位服務」>「定位服務」。
「設定」>「私隱」>「定位服務」>「系統服務」>「系統自訂」。
「設定」>「私隱」>「定位服務」>「系統服務」>「重要位置」>「重要位置」。

發佈日期: 2020 年 01 月 14 日
Set 鬧鐘就一定會響鬧前 100%
今次條邊如果縮到咁細的話一定會有notch。
即使部機冇face ID
其實最後啲人一定埋單。
驚就驚咁幼條邊開開合合易爆。
正解
有冇人知點入張gift card 入去wallet 道?
email 入面有個制 Add to Wallet
我係響apple trade 機嘅, 冇email
實體卡?
實體卡無得入
唔好啦….等咗成年就係等佢
Notebook唔同電話,個moon大咁多,個額頭仔算得乜野,有幼邊都夠,我覺得呢幅圖咁嘅design 幾靚
係咪用緊Bluetooth earphones?
其實好多Windows notebook都有windows hello啦,有又有幾出奇
我查分析與數據發現到Microstackshots
13pro
點解會咁
睇YouTube Netflix本身都有少少上下黑邊
notch唔會有太大影響
驚易爆就真
多一吋但有個notch點睇都有賺
你地係每次有更新都會更
定係
有大更新先更
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞