[月經] iOS集中討論區 (190) 我們永遠的Steve

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
向Apple致敬
有時佢係咁跳個視角係咁變 多個選擇有咩唔好
你已經答咗自己

不過呢部嘢個spec真係扼得下人
雖然唔會威脅到iPad
但應該夠打死三叔堆tab
最新iOS 咁撚食電既?開一個apps 佢好似唔識自己close 係咁run in background

iPhone 12 有事
iPhone 11 無事

Sot 上一個iOS 有4hrs ,而家得番2hrs 度
呢部野都炒?
Apple 已確定有少部分的 AirPods Pro 可能出現聲音問題。受影響的裝置於 2020 年 10 月前生產。

受影響的 AirPods Pro 可能出現以下一種或多種情況:

https://support.apple.com/zh-hk/airpods-pro-service-program-sound-issues

呢個呢?
有apple care+ 都要拎入房test 唔會隨便換比你
之前求其話有怪聲已經換得
你有冇裝呢啲中國App?

iOS 15新功能「記錄App活動」:微信、淘寶於背景運行,偷偷讀取相簿數十次
https://lih.kg/2732818
唔係囉,拎遠識自己自己轉返
你熄咗就真係唔識轉啦
你就真係無用,唔係微距你隊咁近2cm又對唔到焦,你想影咩?
我個FD都係買完用左幾日有爆裂聲 嚇到即刻搵天才
都即換比佢
真係唔知
.
有冇清試過用safari login icloud 個相片,入左去之後㩒d 片會hang 左係到冇反應?係咪bug 黎?
依家係距離10cm遠佢都自動轉微距,畫質明顯下降
微距推到2cm先變,正常wide 鏡最近8cm 先對到焦,點樣係咁變
Devices 互搶bandwidth , 輸咗咪無drop connection 但係收爆都load 空氣囉
我講得唔好,應該係咁
2-3pm , 我淨係用過一次電話,eg HSBC HK
2-3pm 呢段我電量跌咗成10% ,usage 就HSBC HK 用咗65%
突然諗到
用13 pro時,出耐街又想舊電用到一日,要開low power mode
而又無左pro motion,適應左promotion後會覺得60Hz好lag既人咪會用得好辛苦
一係就焗住帶尿袋

有圖易明啲
例如影花咁個主體係中間,隔離啲葉入咗少少取景範圍,佢太靈敏會自己切咗去超廣。未有依個功能你冇方法鎖住用wide鏡就唔方便。你冇依個需求唔代表其他人冇 apple係15.1都加返個選擇不知幾好 你覺得唔需要就繼續開返自動換鏡囉
而家個相機多option到係時候執下位
應該要等14.8.1之類先開返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞