[月經] iOS集中討論區 (190) 我們永遠的Steve

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
係咪成日有連點情況?
依家仲有無人每次ios update都用itunes 嚟升?定係已經轉曬用ota?
beta OTA
玩完beta轉正式就電腦up 順便backup
如果係正式版嘅update patch呢?例如15.0.1升15.0.2,或者15.0.x升15.1
根本成個廣告都講緊Windows嘅好處
用AMD一樣apply到
好尷尬,講到apple user唔知市面上有其他產品咁
iCloud 唔係google drive
Ios同ipados點做到

請教下
以前都係電腦 不過而家懶
細update ota
可以360度轉嘅PC laptop已經存在咗好多年
我就唔信啲超級iFanboy未見過

BTW個podcast都幾正
https://youtu.be/HbkdpyUlJNs
用iPad pro個價推算
14”應該$1999 起跳
16”就$2199
好多Android/Windows/非Apple用家/fans成日覺得Apple咁貴咁封閉咁唔customisible都有人用
係因為啲Apple用家唔知/冇用過Apple以外嘅嘢
可唔可以接受下apple 既體驗係irreplaceable
唔係話其他唔好,但就係一比較就發現非apple差緊d咁
唔係apple user ignorant lor
佢地第一次整gpu 唔知整成點
當年我就係俾 windows vista 逼去用 mac,俾 android 2.0 逼去用 iPhone
本身得 iPod 一樣 apple 嘢
當初係唔想用咁多錢去買呢啲嘢,但比較過就發覺真係唔慳得
不過而家其他d廠商同 apple 個價其實差唔遠,班友又睇唔到
想睇打爆晒amd nvidia啲顯示卡
即係$16/18
到底個捷徑咩野一直係背景行緊 搵唔到咩原因

Safari?
關Safari事?
我試過停埋背景運行都係唔得,最後去到捷徑setting 停埋icloud同步、位置
同埋我已經停晒自動化既野 雖然唔知關唔關事,因為之前都冇出現過
Beta 4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞