[Battlefield 2042] 集中討論區 (4)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
個場大到128 vs 128都應該好空
我反而覺得Fix到
係睇之後佢肯唔肯聽意見改
唔急玩,諗住出左先考慮
可以睇埋其他地圖
鍾意玩城市多過野外
其實應該係正常BF遇敵率
單兵無小隊唔跟車梗係跑山啦
Fix翻小隊已經好好多
同埋我估Beta應該好多人無玩開唔識救
bfv 都搞到一半就中途放棄唔再update

你仲對dice 有信心?

今次beta 個criticism 仲勁過當時bfv beta 好多

ea 一見無得救就cut loss 架啦
其實好多都好易搞
睇佢搞唔搞

3d spot隊友顏色深d同唔好bug已經易左分隊友敵人

Plus system 唔知佢bug定特登set到換彈種會回滿彈,但改做換完係要再reload一次已解決(唔同彈數量分開計我覺得ok 今集單兵太小彈)

地圖問題就集集征服都有呢個問題,某幾個點打到仆街但有d 點郊遊咁,呢個mode死症,除非d map個個都改到locker 同地鐵咁

分工都係個句,野就比你任帶,唔用係玩家問題,咁多集都大把支援唔掉彈,medic唔掉藥

救人係因為medic支回血槍可以遠距離救人比人屌,搞到個個一瞓底就比人一針救返起身
佢要搞,改返出黎/好似bf5咁救人多分過殺人幾倍就大把人狗沖救人

其實今集d 坦生存力弱左,好多人都有rpg
小鳥屈係因為支刺針lock左都可以比佢急速轉灣就甩左,flame都唔洗放

講真個beta真係好多問題,但唔係冇得搞
同埋自有rush同突破之後,征服真係越黎越小玩,真係好悶
如果啲人分得太開都係無醫生
成本效益太低
個個一訓低就自動放棄快啲返生好過
air vehicles今集打人真係考眼力
其實係玩家問題
唔係話打手
Bf5咁多medic都大把人一死就放棄
做medic落埋medic用埋技跑快d都跑唔切去救
唔正係個戴具數量,咁大個場正常地面戴具要多至少一倍先夠用,重生已經耐,又少車同tank,行多過打,完全唔似打緊仗
其實應該要小隊儲分call野
好過比d 7頭拎左部坦就龜足全場
Bf3 同4 好多medic都係自補 射榴彈突入
補給兵都係補自己把m249多
bf3,bf4個系統真係好玩好多
載具夠互相壓制步兵會跟係後面一齊衝彈末橫飛做到個戰爭畫面出黎
可能只係呢張圖做得柒,玩落似打緊cs
Bf3 Firestorm又咪得中間會一齊沖
以前同fd一排到呢個場個個都一定話收機瞓
以前大把場行步兵,冇偵測兵起復活點
唔係話今集做得好
係bf一值都有可能要跑步
佢其實beta每個點都有啲載具比你用
係冇攻擊力咁解
你可以自己搵下
要爽快,bf3得地鐵場係爽
同埋佔點個範圍細撚到
以前大多數圖既攻點都有大量高低位建築可以兜圈偷雞埋伏之類,依張圖掩體少撚到,要佔點就等如企係度俾人射
好多人攞槍打直升機肯定cod過嚟
直升機撚表示 多謝提示有d人係邊
射佢又無傷, 個機師見到粒tracer即刻知你個位有人玩過BF4見到直升機都係避

見到直升機兜路+ 無3D spot 正常機師好難睇到你 個人覺得無得撳Q掣spot人係好事
有幾部坦淨係識去高點玩定點炮就知嗰場輸鳩硬
冇spot 還好
覺得要加返好似apex 咁 同隊可以標某個點
方便同隊合作
有冇人試過crossplay 得唔得

想pc/xbox share同一個ea acc 玩升level
我試過有得spot不過好似要靠recon隻drone
呢點其實我覺得做得好, 起碼做到互相合作嘅效果先

不過直升機兩個scanner就唔知有乜用
剩係mini map會show紅點?
我覺得佢spot 係有bug
有時spot到出左mark
有時禁完冇顯示,但有講野同有提示我pin左一個point
明顯用返apex
但個玩法同bf 根本完全唔同 都唔知jm9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞