[Battlefield 2042] 集中討論區 (4)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
1600+2070 fps慘不忍睹 得50幾
戰機有冇得轉camera視角睇背後?
同埋今集戰機操作好似同BF4唔同?
ps5 點解冇自適應版機, 唔會好似cod咁開槍有後座
玩法單一因為係beta得一個模式
同埋一向都係玩搶點,唔明有咩玩法單一
技能同上我諗beta未出晒比你用
地圖普通冇咩好駁,bf地圖一向係大,同埋大
戰爭感同打擊感就唔知你要咩喇,今集我自己暫時覺得同bf4差唔到
快感一向都係cod爽過bf
Bf係一隻會camp係山頭幾個字既game
除非你玩突擊兵或者戰機
或者係地鐵個個場
Bf2仲要冇車坐既話要跑去另一個點先有人打
都係個句 beta嚟嫁咋
應該係呢個圖既問題
我玩bf就係為左玩載具,呢個beta圖載具重生時間耐又得2架,長期都無車用
地圖又大撚到閪咁,跑狗跑足成分鐘俾人殺左又要跑過
我都鍾意bf3個隻 殺完彈+100好爽
Beta 完希望佢執執
無錯,舊時殺人係中間跳一堆加分,乜爆頭分數,殺人分數,載具分數果d,打落見到自己賺左幾多先有爽感,依家殺完都唔知自己拎左d乜
我諗係Beta未有成就系統掛
以前玩bf3就係玩快感喎.... 地鐵拎支火箭炮 榴彈炮真係打到飛起. 一係用PKP沖過去
以前一直都跑開、慣左
Bf2比人打到去航母
唔敢坐車出去,因為好多反車火箭炮同阿帕奇
同fd步兵潛出去偷點
咪係得地鐵個場係快感
咁佢beta依家唔係比cqb場你吖嘛
Bf大戰場係打載具
今次beta個場係比較少
唔係啦 佢依家獎勵就係幾行灰白色字 好柒
勳章就仲係到既
Bf3個隻真係最完美
AA好屈機
但係枝AA炮好廢
較中啦
得返啲jeep 俾你 call
呢度係咪得我覺得收貨?
不過咁,真係要改返有 faction,同埋槍 attachement 喺咪好似 bf4 咁多,如果唔係就真係有啲失望
已經係中
可能係你唔中意呢隻打擊感姐
其實今次嘅打擊感好過之前wor
Movement 有參巧其他快節奏槍game

地圖設計同擊殺唔rewarding 呢樣我認同
技能怪我都覺
地圖太大玩家數成日唔多入班ai 入去
怪怪地咁
同有少少walking simulator
另外今集交戰距離好似遠咗

整體都有bf4 嘅味道, 再加d 抄其他新game 嘅system
同埋bugs
我7700K加1660TI低都有60-80FPS
龍捲風入面最多人
佢default好似set左最高畫質, 較低佢應該會好好多
但依家beta好似咩都未整好咁冇乜feel
玩槍為名, 屌風為實
咁撚大個圖點撚樣玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞