[男人的浪漫] 007:生死有時 No Time To Die 劇透討論區(2)

389 回覆
9 Like 1 Dislike
第一次睇007咁滯,有少少係因為Mr. Robot 做villain 而睇,成套都好老套唔係情意結我諗局外人睇真係6分左右
好有肉地
BGM/主題曲一問

NO TIME TO DIE

https://youtu.be/BboMpayJomw
Billie Eilish - No Time To Die

Hans Florian Zimmer

skyfall

https://youtu.be/DeumyOzKqgI
skyfall adele

Thomas Montgomery Newman
引用一CM

( 007 ) 生死有時 No time to die 綜合劇透討論區
https://lih.kg/hELMuS

#20 發條慘 • 5 日前

賭場 —> 經典之作
量子 —> 呢套我哋唔會講
天幕 —> 經典之作
魔黨 —> 呢套我哋唔會講
生死有時 —> 經典之作
浪費左Rami Malek
Rami個咀好似仲係有啲野咁
本身係咁定Freddie咗
連返上集
咪仲好
講真佢外型唔差打得睇得
如果夾硬俾啲戲份佢咪仲衰
最尾如果唔係要全島死清光佢應該有份打boss
尋晚追番賭場(第一次睇) eva真係好正
為左bonds 而死,深愛到cls 程度
負評嘅一齊討論下,個奸角setting完全冇build up 冇實力,仲九唔搭八加日本原素最好笑係Bond 見人有個tatami 著和服就土下座嚟抆槍,成條橋隔硬到
日本元素應該因為個島喺日俄交界
你爬返個post都會見到
奸角寫得唔好係共識黎 唔係你既獨到見解
奸角好正
打JJ
單數集好睇
咪係
我知,但冇日本血統,cosplay 著件和服,對手就會土下座成件事真係有啲odd
所以我唔只奸角,開始加多啲我認為不足,奇怪之處嚟討論,同想知點解個個都話正,係咪你哋本身追開
條奸角好撚廢
因為007 本身唔係賣劇情,只係Daniel Craig 依個系列重視劇情多咗
就好似睇英雄片,觀眾一般唔會太在意啲bug,劇情行得順就唔會太差
你可以理解007 係半套英雄科幻片嚟
女友話有Mads Mikkelsen嗰集好正,佢集集都有睇,今集唔計情意結嘅話有啲失望,可能我都睇返之前嗰啲先對比到
有冇彩蛋
即係皇家賭場,係依個系列既起源,好值得睇
而且今集都係有心同第一集做個首尾呼應
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞