[男人的浪漫] 007:生死有時 No Time To Die 劇透討論區(2)

389 回覆
9 Like 1 Dislike
black widow都有用,nokia 算軍用gear
睇mission impossible見到嗰時,幾驚喜
諗多咗
之前戲院封撚哂
點回本
如果冇疫情嘅話,2020年大家就已經睇到

神奇女俠1984
壯志凌雲 獨行俠
007生死有時
TOP GUN 仲要推到下年
James bond 先好笑,因為推咗幾次,所以依年半內班crew 其實已經promote 過套野幾次
喺去年疫情最犀利嘅時候啲新戲冇辦法上到戲院就直接上串流,有啲人話「戲院已經完成歷史任務,以後就是串流時代」

依家睇返去年呢啲論點,真係打臉打到啪啪聲,因為連迪士尼都試過,呢條橋係行唔通。

美國仲誇張,原本以為絕咗種嘅「汽車影院」竟然因為疫情而「鹹魚翻生」
其實呢兩年串流平台收益幾多?
一般觀眾轉向串流依個情況已經難以逆轉
美國一家四口睇套Marvel Imax + 零食(鬼佬真係好鍾意睇戲食嘢)已經過千蚊港紙
唉 戲院既前景真係好暗
唉講去戲院真係唔會去食嘢啦,以前未規範化嘅時候聽我老竇講「帶隻燒鵝入去食都得㗎」

後來睇Viu TV有個叫「晚吹」嘅節目,嗰啲戲院從業員講過,戲院最賺錢嘅唔係電影,而係食物同飲品。
其實食零食好似已經係鬼佬入戲院既核心價值
個兜炮谷大撚到
但人地真係係票房小食部買,唔係好似有啲人係Ikea買完炮谷袋入戲院食
唔同嘅
入戲院睇戲係享受氣氛
唔通你會話係電視睇波同去現場一樣咩
問題係愈嚟愈多人唔care 觀影感受,戲院只會受更大既打擊,作為影迷只能夠嘆氣
套戲入面個科學家同個新黑人007講話可以滅左你成個種族
呢樣野強國一定研究緊 covid係一個小測試
所以而家戲院搞嗰啲「演唱會現場轉播」實在係迫不得已嘅做法

有啲極端戲迷就覺得戲院應該只能夠播電影,唔能夠做其他用途
戲院睇戲好好多,畫面音響已經冇得比啦
屋企睇戲我要睇好多次,悶少少玩電話或者索性唔睇
做lecture room都唔錯
好撚好睇
點解唔比個happy ending佢
唯一要屌就係個黑人女人007
同最廢奸角
係,好滋擾
職員又唔循下場
因為大家都知道,佢唔死個系列就唔會完
哈哈,好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞