[男人的浪漫] 007:生死有時 No Time To Die 劇透討論區(2)

389 回覆
9 Like 1 Dislike
早排寫左篇影評,大家可以交流下

https://kelvin-chan.com/blog/movie-talk/007生死有時-電影影評/
今日先屌撚左個係咁講野既廢中
兩公婆同我鬥屌
戲院唔傾得計?
Jb 死果時,果d導彈好似係集束彈?
即係英軍用集束彈? 用集束彈好似犯國際法
個鬼婆香港人黎
順便睇埋佢套紀錄片,幾好睇,睇住Daniel由一開始被人笑到而家大家都唔捨得佢

https://kelvin-chan.com/blog/movie-talk/being-james-bond-%E5%8D%A0%E5%A3%AB%E9%82%A6%E8%83%8C%E5%BE%8C%E7%9A%84%E6%95%85%E4%BA%8B
最尾掛住隻兔望天

好有鐵漢柔情嘅feel 成個scene入哂腦
真係好鐵漢柔情
其實只係佢想死
最尾根本無中毒
James Bond係想死好耐
明知結局都唔係好接受到
she does have your eyes
係咪因為wokeness所以Ana de armas得咁少screen time
慣例嘅bond溝死女 甚至啪啪啪都無埋
bond girl唔再係要人保護嘅sex object etc.
上控制室嗰段好有John wick feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞