[男人的浪漫] 007:生死有時 No Time To Die 劇透討論區(2)

389 回覆
9 Like 1 Dislike
所有鋪排只係為咗完咗條主線,比DG退休
古巴殺spectre 個到寫得好差,所以要為條正女撐場
救女主係話佢深愛條女
Dna 病毒 純粹係因為佢除咗女主同島以外 無野care
兩點都係無support
殺入實驗室 古巴依啲位晒好多時間 又唔係寫得好 用嚟鋪奸角好過
基本法付件3咁, 求奇插入
雖然擺明寫多集出黎畀daniel完美作結
但都唔好寫到個villain咁樣呀
覺得繼續係blomfeld個邊explore落去好過
而家突然整個safin出黎秒咗spectre反而搞到兩邊都唔拖唔水咁
浪費晒christoph waltz同rami malek
christoph waltz上集已經係大晒鬼
單眼佬同Javier塑造得太出色
啲英式寸人真係好正
Definitely the same desk
show me another child?
詹姆士龐德系列最新電影「007:生死交戰」,上周末全球首映票房估達到1.19億美元,成為美國電影協會第一部在中共武漢新冠肺炎疫情期間票房破億美元的電影,而且這部電影還沒在美國和中國大陸上映。

這部新電影在24國的首映周末票房即取得亮眼成績,播映地點包括日本、香港及德國,並在21國寫下疫情期間最佳的周末首映票房成績,包括英國。
個種幽默係全場笑一下,唔會大笑,幾舒服
有冇人覺得導演表達緊某程度上007搵其他種族/性別做都冇所謂 反正007只係特工編號 James Bond先係冇得取代嘅主角

例如Bond以為007個號碼會退役 M就話007只係個數字 代表Nomi夠料咪可以繼承 不過好明顯佢只係取代一個退役特工 而唔係Bond (不過導演都知觀眾想睇啲咩 視覺上唯有加Paloma平衡返)

之後攻島前Nomi主動要求俾返Bond 007嘅代號 代表係連佢都明007有特別意義 係應該屬於Bond

如果下一任007真係要變黑人/女人 今集Daniel Craig嘅死就唔止係佢呢任James Bond嘅死 而係代表大家所認知嘅007/James Bond系列都一齊完結 之後嘅人就算幾勁幾好睇 都只會有007嘅外殼而無James Bond嘅精髓

點解唔落場做邦女郎
佢唔化劇中個眼妝,個樣清秀好多,好唔習慣
睇完
好唔捨得james bond同daniel
有少少呢個feel個種告別同007有種唔單單係Daniel呢一代007告別嘅feel,可能編導都feel到左膠極權之下,下一代有機會拍唔返呢種型男風格,呢種傳統甚至可以話定義左男人嘅Manhood有機會係cancel culture下絕種, Daniel可能真係最後一代coolest man on the planet
今日返工成個腦都係007同老婆講iloveu後,
d導彈一野轟落去個畫面
有解藥都炸埋啦
過場兼有肌膚之親的 bond girl 多數死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞