F1 2021 俄羅斯站 賽後 討論區 3

984 回覆
3 Like 4 Dislike
係咪MV12?

係就堂弟啱啱過咗身,要平伏心情,今場唔鬥
COTA 係咪 p2 起步著數啲
頭先moto3
POD = WIN
都幾癲
moto 有冇多啲資料可以睇
有時連佢地揀racing line 點解差咁遠都唔明
睇左啲軚轉數/ 內外側運用/ 加減速運用
都睇唔明點解過到人
傷完一跑返d逆時track都係咁屈機
好難講93 cota有6次pole to win
可以話嘅喺Motogp pole冇F1咁大優勢
多數都late braking攝入inside line block pass
外線想defend都只係可以outbrake返佢
紅色紅箭就可以大直路直接過車
印象中好似幾年都係 P2 起步
之後turn 1 攝到頭位
15 年 17年 18年 都係
93之前7次pole贏6次
係今年先斷pole
屌講緊f1

moto個邊93美國王 點打
同德國一樣 斷咗pole無阻11連勝
總之今年逆時針賽道無乜大影響
Racing line主要係V4同直4嘅分別
V4係V字過灣,直4係U字過灣
(講係咁講,但係我睇唔出有咩唔同)

V4跑直路快,直4過灣快
不過今年差距冇咁大,V4過灣好咗,直4引擎都勁咗
Balancing最好嘅我覺得係KTM或者Yamaha

一早估到原泥鹹爺刀系慘軍 👌☺️
成日覺得front row同P1無分別

冼拿應該係喺天堂
所佢咸狗落去斬搵唔到佢
COTA P2起步係著數啲
因為起步到T1唔長
再加埋P2係內彎
可以推鳩P1走外線
MotoGP?

係嘅話睇有冇holeshot device,有嘅頭兩行都冇咩分別,第一站四架Ducati起步火箭咁衝晒上頭四

睇車手set得好唔好,FQ20同MV12之前揸Yamaha就係最大分別,另外尋日93起步都靚過架Ducati同FQ20
估唔到93贏
真心痴線
德國站佢都贏到
而家狀態好咗又排前咗,係有啲希望
不過頭兩圈神童咬到好緊都冇咩威脅又估唔到,跟住已經放星星
我諗佢意思係
因為佢而家都唔洗打爆個TANK
就算要多d油佢都可能唔洗加大個tank
但如果齊齊加大, 佢就冇左依個優勢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞