VW Golf 車友吹水區

1001 回覆
39 Like 30 Dislike
真係平貴車養車錢都差唔多,有得揀揀部好d
我第一部係jazz 依家諗返其實係有d 後悔
又黎連登仔俾多少少, 儲多陣

百貨應百客, 唔係個個要求一樣, 有d 人唔係冇錢而係願意係車投放咁多,

有D 人可以真係唔care 咩性能駕駛感, 4個碌識行就得
mk6喺咪依個mode
mk6喺咪無依個 mode,好似唔多見咁
prnds, d 向左先係m波,用撥片轉會有短時間m波

我揸樹蛙,但波棍set up 應該同mk6 一樣
jazz唔係真係衰到咁姐其實
比起morning
起碼坐得舒服少少
新嘅就係
舊兩代真係差
第三代最好,又大外型又唔差,反而依家新嗰代勁柒
新果部好圓好似粒薯仔
但作為家庭車其實幾q
兩公婆+隻狗或者+個b其實幾fit
但d on9仔jazz都拎黎改先咁柒
最慘係改響喉,得個嘈,有聲冇畫
真係好柒
要跑又唔正正經經買架roadster/hot hatch仔
老老柒柒買架靚仔精神嘅跑車仔仲平過佢地自己買架垃圾雀再鳩改
電最多人用就P記藍電/ V記銀電, 自己留意返size
都市傳說, 原廠黑電貴幾百但com 用好多,
d 人個個新車都用到最少2/3年, 有人用到5年都未換, 副廠一般一年多d 貨仔 我都想知係咪
如果真俾多幾百都抵, 有冇人可以求證一下
油就睇你要求, 求其0/5w30/40 都得, 唔死得人

唔放心就搵有VW 認證, 其實係油公司俾$ VW 拎認證
VW 502/505
舊standard
VW 504/507
新d ge standard, 大部份都係5W30 你當係嚴格d, 叫做long life,
你睇manual 佢有寫504507 係long life可以15000km or 1年先換
shell 有VW504507 4L先好似$450 咁上下lol
但你5000km 換其實兩隻一撚樣
1K 左右睇你咩電, V 牌好似係貴d
雜牌7~800都有
巴打賣咗未?
我放埋依家個部就換mk7 gt,如未賣可tg留個contact先
https://t.me/nobodynobodybutpig
我唔係P牌,但之前無投過保,想買架mk7 GT 會唔會好難投三保?
mk7 GT 點會出唔到GTI 就可能貴少少,都唔會出唔到
mk6有manual mode
D波向左撥就係
拖波要用
究竟DSG要點玩先唔易壞
揾個識車嘅朋友幫下眼啦
個陣我都壓左人3k價
善用加減波
不要黃金右腳 下下地板油去
“黃金右腳”解咩?
估唔到連登都幾多人渣vw
平時個個post都話vw不了
https://www.google.com.hk/amp/s/www.setn.com/m/ampnews.aspx%3fNewsID=436699
大概係咁保持定速
唔好下下地板油/急刹
因為傻西DSG好on9
短時間內12345波咁上會搞到個波腦同波箱容易過熱
跟住就好快打柴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞