VW Golf 車友吹水區

1001 回覆
39 Like 30 Dislike
比多少少換個Pioneer 車機啦 無線Apple Carplay
Golf養車貴在於整車貴?成日街周圍望啲車 golf算細車最型嗰堆
9月買左架golf gt 1.4 TSI 2011
揸起上黎同法拉雀/fit真係兩個level

Golf都係驚佢壞波腦姐 有個心理準備比多16k就得

Golf好車黎
都唔止少少
反正都要叉電,其實插線我冇咩所謂
本身想出部8代棍GTI或者R但個內籠真係太柒
師兄喺邊搵㗎車的
28car 自己睇
2皮揾到架車況幾靚嘅車
我之前諗過幫部Passat B7(舊車機得BT audio同免提通話)換副廠Android Auto車機,但好似一換就無晒泊車輔助

有冇邊隻車機係用得返原裝前後parking sensor同後泊鏡頭?
希望我都有咁好彩😂真p牌 都是要架車練吓
預幾多錢
30k
我部車本身冇鏡,sensor 都係就咁插冇問題喎
睇你同咩比,樓主budget 同jazz mazda2 個d 比養golf 一定貴d

我都唔明點解d 車房換油歐洲車要貴幾百,明明一樣
manual mode喺咪即喺s波
點都唔會morning啦屌
真心覺得應該比多少少買GTI
差少少錢
性能差極遠
百貨應百客,唔係街都唔會咁多morning

樓主budget 先30K, morning 都可以睇下
30K 俾多少少都唔會有正常GTI 啦

一係就超級牛肺
今年架車夠6年
諗住下個月拎去執返啲嘢過驗車就算

偈墩膠就一定要換
冷氣又係要跟,因為有漏水種問題
而家係諗叫唔叫埋間車房跟一跟啲喉路廢事之後有咩漏水塞喉
咁又一舊錢掉落架車度
manual 同s 波唔同喎
買morning 不如慳返30k 搭的士uber 啦
一直都唔明買二手morning係咩心態
morning一手咁平 二手價相對貴到離撚哂譜
3萬買二手morning真係不如儲多少少買架其他啦
唔好話咩儲唔到錢
養車一個月平極都幾千蚊
買遲幾個月多好多選擇
唔使揸架垃圾出街
儲多一年錢買架十令萬正正常常嘅好過啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞