VW Golf 車友吹水區

1001 回覆
39 Like 30 Dislike
m2/m3
長命斜會啪去加減波
原裝係咪用h7 halogen 我見街買philips h7 5000k $280一對

我見盞燈要用六角螺絲先開到 我見youtube嗰啲人哋係一個膠蓋
係H7
你手指攝到入去既話,拎走膠蓋,擰一擰支燈再抽出嚟
https://youtu.be/MfX5uVrbq6c
我見golf gt同普通golf唔同 個燈蓋要揾六角匙先開到
12年Golf 6 旅行版報到
咁既話上落斜都keep住2波都幾好
想問下如果真係要買二手mk7 GTI
係咪要預波箱 其他林林審審野要換過?
換哂D主要野其實要幾錢?
同埋係咪GTI以上都係用濕式 相對無咁易壞
垃圾
前排買左架09年 golf 1.4 gt tsi返黎,新淨企理,上手車主都換埋波箱行左1萬km
但個引擎燈著起左, 前車主話驗過車同續牌費都pass到,師傅話係引擎位有塵而發出燈號...
大家點睇?
GTI唔似普通golf要整波箱電腦
係驚操到殘 多損耗啫
問下你師傅有冇篤電腦睇code
可能佢鳩up
引擎燈係黃燈嚟 唔使咁驚先
你去check清楚 有無鑊氣先
如果清咗啲塵係咪就唔會再著燈
我睇果d全部都15萬km以上
我今朝都無啦啦著引擎燈
事源係紅燈D波auto hold停車之後, 架車少少震,我唔知咩事,就試下轉N波,一轉N波就著引擎燈,再轉D波就熄返燈同無再震,之後轉多幾次N同D波都無事
唔知邊樣開始壞壞地
買左架二手 2012 golf
幾錢
三萬幾
我朋友㗎golf 著士巴拿燈
即係波箱電腦RIP?
同埋搭單問各位車主,換原廠波箱油要講明合成油定礦物油
Gti?
嚟緊想換mk7 golf gt tsi,有冇巴打想放盤
好期待佢嘅油耗表現
入一次油都夠行六七百公里
個人經驗 $800已經可以打爆
如果八成高速 有機會行到600-700嘅
如果市區多 可能五百已經玩完
唔係啲人話做到$0.8-1/km?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞