VW Golf 車友吹水區

1001 回覆
39 Like 30 Dislike
有無巴打試過買完二手golf
係咪要send email 比錦龍同佢講換咗車主?
send車身號碼問有冇recall
啲touch掣懶係high class啲咁
A3之前睇290k 琴日問咗要316k
呢個價好似唔太吸引
啲濕鳩designer唔撚知揸車要盲摸盲撳啲掣
有冇人ea888有漏水問題搞唔掂
我早個幾月水位低著燈,上架見漏水換咗水泵
今日check又發現小咗水,頭都痛
P牌仔 想入手㗎Golf 有幾個問題想問巴絲🙌🏻
1. 30k 應該最盡都係買到二手 2010年/2011 想問呢兩個年份嘅Golf多唔多嘢整
2. 如果二手返嚟要整 其實啲件易嗰易搵同會唔會好貴 (當然唔計整大嘢)
3. 想問呢啲年份嘅Golf有無得加LED display

感謝
3皮應該淨係買到6代 好大鑊氣

易搵 不過貴因為壞親都大嘢
要平可以搵支版parts做勇士

你要android機頭既話 應該咩年份都有得加既

p牌買jer屎 corolla算啦
感謝Ching 你拯救咗一個年輕人嘅荷包
想問問條數有無計錯
Jazz 啲價好硬淨 想買Porte 但全部都是日本做完租車 又運嚟香港 都是戰損版

1500cc 樓下 $5100左右牌費
P牌全保 $12000 到 (呢個是估 因為網上報唔到價
Sunday driver 油錢 一個月$2000左右
換吓啲消耗品 $1000樓下
加泊車錢

大概洗費係咪類似咁
你架車咁舊邊度出到全保
我老豆部230行100%市區都唔過10L/100km
我有部褶咗沙版(懶得換)嘅7代 就來7年車 正常行駛 4條新軚 45k 巴打有無興趣
舊車唔好買全保 留返啲錢入油仲好
其他差唔多了

3皮Jazz可以買GD 可以買到架靚靚仔仔仲有找
舊Porte頂得順佢得雙門都ok
唔買0手水貨應該小啲中伏機會 雖然分別不大
係好吸引 但畀唔起$45k 謝ching好意
想請問GD即係咩版嚟🙌🏻Porte唔是4門嘅咩 我見有電趟添
如果三保P牌仔是咪都要過萬
jazz GD 大約係03年~08年車個代

如果3皮買到既Porte 應該得舊版 好似2010 or之前既年份 依代係左邊電門 右邊屍機一道門 車尾箱一道門 加埋其實都3門既

3皮豐田可以睇埋Ractis
H車可以睇 Mobilio (或者Spike)

R周車都好多選擇 但係留多啲筆直先好買
睇下咩車啦⋯⋯ 夠歲數
一般車都係6-7千
3萬蚊6代你預多5千整車
分分鐘一上架就知要整幾千
未計偈油依啲消耗品
依家邊度golf性格比最好
依家邊代golf性格比最好或者抵玩
初初仲諗住睇mini 點知問落Golf都相對多嘢整
最後都是日本車了
睇咗幾個星期車 做未搵到部啱
呢d 好睇彩數姐
我fd 日本車都勁多野整
我部vw 返黎4年先要整個波箱,其他冇野整過
未係好識車 真係只可以搵friend幫手
想問如果車房上架 大概幾錢次?around $1500?
都真係幾想golf
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞