收皮啦兒登,一半人日日吹水話自己移咗去英美澳加,根本亂咁神化外國扮走咗個堆人往往都係無能力無出過國個班

261 回覆
133 Like 199 Dislike
咁外國夠唔係拎最低啦講經咩
問題人地最低個生活水平都好咁多
五毛blocked
孟晚舟本特區護照邊度嚟?
You mean her 7 passports?
上兒登當真
咁咪仲好 清洗下啲低智商既香港人
一定係日日都會諗住比人恐怖襲擊而死喇
美國咁多槍擊案d人係咪又要日日諗住出街比人射死所以其實就算移民美國隨時會死都係日常生活一部分

依你講法, 你都同意係香港做順民可以正常生活 繼續有經濟有娛樂
係阿富汗你做順民命都未必保得住 我真係唔覺有得比
睇左我搵比你睇d新聞未?
香港咁危險你又走左未
btw兜左咁耐你有冇打算回應下講外國既好同壞係點樣9up同不負責任?
講香港可以扯到阿富汗
兒登真係多小朋友
呢樣係荷蘭都係
要入醫院/睇專科做首先要經家庭醫生
好多時佢地都係開止痛藥叫你返屋企抖
抖到要應急入廠會死人先會開始醫你
依個好笑
殺咗咁多平民邊關跟唔跟規則事
特登扭曲件事去support自己 po出嚟唔尷尬嗰下西利
STEM 工例外,去邊都通行
Exactly
係香港完全唔知點諗生仔,生完又唔係自己教
香港你窮既其實都好好服務
入急症室一舊水 係要等得耐但都係即日
D醫生跟得足過呢邊好多
係外國你首先要make appointment 睇家庭醫生再拎轉介信 再make appointment 先入到醫院照/睇
你想直入醫院睇急症? 如果唔係死得人既都唔算急症 sorry 保險唔會包你最好準備好錢
佢哋本身翻開嗰啲工咪覺得冇所謂
唔係想貶低任何類型嘅工種
淨係想話呢啲工種好撚辛苦
本身返開office嗰啲點適應

但去到呢個位佢哋一定話你而家係走難
你唔捱係你錯
I am retired after 47 years in Canada
係香港又係要返工
外國又係要返工
香港唸唔到既 外國又會唸到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞