收皮啦兒登,一半人日日吹水話自己移咗去英美澳加,根本亂咁神化外國扮走咗個堆人往往都係無能力無出過國個班

261 回覆
133 Like 199 Dislike
1如果外國留過學有外國車牌有啲可以同加拿大互換車牌

2香港牌如果過左p牌可以唔洗好似g1 to g2咁等一年先可以去考試

可以book到期就考 得就拎牌出車
I see, thx
唔係呀,我係加拿大扮係香港,日日上黎鳩吹
樓主,我唔會話你5毛,但你捉D雞毛蒜皮既野黎屌
然後話人無腦踩港+神化外國真係好ON9
外國唔一定好,但香港除左搵錢之外仲有咩好吹奏?
香港最大問題,係你唔知道情況可以差到去咩地步
而家一出街會聽到好多細路講普通話你知唔知?
當然你一個留低孤獨終老係無問題,但如果有人聽你老點然後係香港生仔就真係仆得街
水人食屎唔駛負責
正正就係連登嘅存在價值
唔好一嚟講唔過就屈5毛屈pr 講多咗啦

睇你出過咩 Post, 你係咪同人共用 account? 定係過去一直扮係香港?

你覺得你自己係兒登仔咋,咪撚燒到其他人呀
你當外國係一舊恆常不變既屎
咁香港就係一件慢慢變臭既屎
邊個難食D,真係各人有唔同口味
囉零用錢班學生咪會咁講囉,唔會知冇野做,D錢係可以倒水咁倒,一個住係幾大開支,真係得三餐同租咩
唔係個個有心機餐餐自己煮呢
地大物博
佢地唔會諗,本身冇學歷番厭惡性工種(連登講既 M記 超市 送貨),人生 同生活唔會開心左,一日最難捱就係番工日子,錢又儲唔到

咁就大半世
樓主exactly係扮住喺美國嘅兒登仔
.
美國平極都係食美國本地菜
香港食支那農藥菜

咁都好比
無理由
明明香港人話香港真係好靚喎
30%聯邦稅?
香港果d你食三碗先飽有無諗過係自己既問題?
其實無錯喎
目標係不勞而獲嘅人就梗係怕辛苦㗎啦

今日無技術 又無學歷
想移民都唔進修吓
梗係留港
最好有多啲下一代比佢哋剝削
唔自己又會比移民膠屌
美國都高税

有得同老婆一齊報稅已經交少好多
去TX WA冇state income tax
去到$523,601先掂到最高嗰bracket
仲要收得嗰37%
消費稅冇一個州過10%

隔離英國換返$60000美金已經收緊40%
仲未計national insurance 又交多十幾%
買嘢VAT收緊20%
今晚九點九十六台播經典NBA
https://lih.kg/1988798

樓主響美國住左7年然後話鐘意香港
就算鐘意香港, 都係鐘意以前既香港, 宜家既香港仲衰過大陸. 情況如二戰時德國有D偏遠城市仲納粹過柏林.
屌你愛國撚夠日日fake news話外國點衰點衰啦, 連登有幾個9up有幾出奇呀, 自己用腦分析咪得.
我當你頹到身邊無朋友移民可以參考, 上youtube都大把香港人share移民後生活, 咪撚淨係上連登啦樓主.

同埋樓主唔好理係咪兒登吹奏移民, 大把唔上連登果D藍人愛國撚一樣冚家走晒.
你問我我直情覺得走既有一半都係中立撚or藍絲.
如果話防疫只信金正恩, 咁走精面我一樣只信香港人.
不論政治立場, 香港係咪衰到要移民, 最撚精既香港人已經用腳去話左答案比你知.
樓主以為響連登吹奏外國菠蘿包平D人就會移民咩 住過外國就知香港人真係醒好多.

同埋我覺得走唔走都有好多原因, 無謂笑人走亦無謂笑人留.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞