性騷擾風波不斷、不提拔女性因為「會懷孕」,遊戲大廠暴雪拒絕州政府調查,還恐嚇脅迫員工

240 回覆
179 Like 12 Dislike
有食唔食罪大惡極

最多自備美極
P牌仔唔識字唔識上網搵source?
女員工比人傳哂裸照

She had gone on a company trip with him, before which, another employee alleged, male co-workers had "passed around" intimate photos of her at a party.
咁你同左自己老細講未?
定仲讀緊中學未畢業?
咪證明咗男多女少呢個指控根本毫無意義

從本質上,讀CS既男已經遠遠多過女(82% vs 18%),再引申到遊戲公司既架構就係programmer為主,無論你點請法都唔會達到男女1比1
其實應該補充返,就算靚仔,只要你唔鍾意都係騷擾
真係唔見得有個靚女日日行過同你講「碌鳩咁細,攝條毛巾先出街啦」你會好enjoy
ching睇得咁化,又真係百毒不侵
咁影你條牙籤仔大家一齊欣賞下
我都講過幾次啦
都係個句啦
未夠靚仔囉

就好似話有錢買唔到乜乜物物一樣
未夠有錢囉
你就嚟達成目標喇
唔止PR, HR都撈埋
你唔做大把人做 佢先係睇通全局
好想做女人
真野放係心入面好啦 你咁講又比連燈少你
佢唔係講馬單純男多女少啵
佢係講緊女性人數壓倒性低 你引申啲數據都證明白實際上係比市場平均低
無人話過要1比1 唔該你唔好自己作嘢
我成日比女同事拍petpet 又係咪性騷擾
正常女性多啲男性士氣都高d 但係要做管理層萬一你放幾個月產假 d 決策又要搵另一個人代做,又要驚你生完心機放多左係個b到,唔係話個個女人都會,都會有事業心大過天ge 女性,但係下下要撞啱人不如升個男上去無咁多顧慮。
狗呀狗骨
呢啲堅sexist
咬*
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞