性騷擾風波不斷、不提拔女性因為「會懷孕」,遊戲大廠暴雪拒絕州政府調查,還恐嚇脅迫員工

240 回覆
179 Like 12 Dislike
共雪連value都似似中共
英國文化係放咗假就冇人做,男人放大假都係咁,最公平嘅方法就係男女都有相同日數嘅産假,咁就冇歧視
可能班女為上位比老細中出過
發現這家公司的9500名員工中,女性只佔了20%

所有員工呀師兄,唔係剩係計it狗,即暴雪癲到個admin係佬、個會計係佬、坐門口開門果個都係佬,八成都係佬,你返工冇靚女人妻你睇,連把聲好溫柔都冇呀佬,得佬,返工成架𨋢都係佬呀
WTF
啲女真係好撚麻煩
英文source 睇過個男上司帶左個butt plug 去員工旅行逼個女員工戴,個女員工之後就自殺死左
即係你認為遊戲公司應該admin會計多過programmer?
我覺得以前舊登好似老衲嗰啲大家都知係玩下膠,但係連登依家係真係仇女男權,好似塔利班咁
遊戲公司點都係IT估大部分啦,女人有20%已經算多
做過間公司條大波妹本來好撚得寵明日之星,唔知點解大撚咗肚之後成日做錯野,慢慢所有進度慢晒,老闆唔敢出聲怕俾佢告。

之後唔知點解成日要請假最後其他人拎晒佢 D Job 嚟做,去到重有一個月就生就好似只有 BB 無其他野咁,最後客又投訴好多出錯,老闆開始日日屌柒佢,佢自己頂唔順話辭職,又警告老闆佢可以告佢歧視

我心中覺得好撚正,個老闆戇鳩用碌鳩諗野抬佢上神枱點知大肚躑返落嚟 。咩姊妹都好去到呢步都背後屌鳩佢生仔大撚晒,笑撚死。
民主黨 : 我唔知 我睇唔到 唔關我事
其實男性產假有左好耐
暴雪係第一間衝出來配額制請男女員工既企業
即係請一個男就要有一個女(例子非真實)
唔係睇左能力先,係睇左公司人數先
而家佢咁爆出來即係口講就女權,水左人入來做就唔升人
搬去阿富汗啦模範塔利班企業
連登仔
唔講仲以為侍產假同產假一樣咁長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞