見iphone13出咗,夢想係做發明家嘅我發明咗樣嘢,想巴打俾啲意見

411 回覆
324 Like 856 Dislike
打橫揸住睇片個陣手指尾都好痛,有無得搞搞佢?
呢期緊係老點D冚家剷換13
唔同款式嘅電話配件真係多如恆河沙數每款都有佢嘅獨特性同出發點 亦都有佢地嘅市場 至少我唔係抄襲佢而扮係自己
試過伸縮但好易甩轉就未試過 可以諗下
相信已經有人申請緊專利
整個magsafe 嘅iring扣好過啦
咁至少啲淘寶神器好好賣
聽日IG shop就見到
因為佢只係一個demo純粹用嚟講解個理念
就落兩個問題,個pat突左舊野出黎影響手感同大厚太大舊
2就係舊海綿好7,仲有感覺用兩下就會甩
Tldr, 不過未整專利我就建議你拿拿聲apply左先再講
配色同設計我都覺得還好,我唔中意ring主要係唔中意放唔平部電話,有個環突出黎阻住晒,樓主嗰個摺埋嘅設計雖然都係會突,不過我接受到多D,但就真係太厚(最好係整埋個case,將個環收喺入面唔好突出黎

另外個人覺得有個ring就唔係需要個墊,多左個墊有機會又厚左又累贅左
手指尾變形係因為要長期申出黎用個唔自然既姿勢支撐住個電話
同有無軟墊無關係
而且有個ring 已經解決咗尾指申出黎既問題
軟墊係多餘
拎走個軟墊 令個環薄d 仲好
講得好好呢個世界好現實 唔係我覺得好就係好 所以我先開po睇下大家個意見同反應 到底多唔多人需要一個尾指嘅托 因為市場上面暫時冇類似嘅產品 連登係一個好真實嘅地方 好多人會用把好嚴格嘅尺去審視一樣野 甚至會用主觀情緒去否定佢嘅價值 因為我覺得要做一件好嘅產品需要嘅係最真實嘅反饋 所以好多謝你嘅意見
認真咁玩
你講得冇錯一樣產品掂唔掂唔係designer話事 而係需要好似呢度咁 一啲好真實嘅反饋去改進佢
其實我覺得有兩個好大改進位雖然唔知整唔整到。
1. 個扣應該融入個手機蓋到,即係平時唔用同普通電話冇乜分別,唔會硬手。 同時個蓋唔可以太厚

2個尾指托應應由底部物料同手型入手,唔係就咁加舊野,同唔可以阻住叉電
多謝你關於marketing方面嘅意見
我本身都有用呢啲產品,原因都係唔想成日用隻手指尾拓住。
之後我買咗呢條嘢,可以拓住,又可以當兩種高度嘅stand(成部機向左打橫平啲,向右打橫就高啲),然後又唔會阻住叉電
我用緊呢個設計我覺得好好,樓主加油,支持你
真係太多人話厚
收到多謝你嘅意見

一早有類似產品
人哋整合埋落個case仲方便
興趣
膠case 加手指扣就可以解決樓主所有問題

重要平好多,又多款,又怕跌花部機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞