見iphone13出咗,夢想係做發明家嘅我發明咗樣嘢,想巴打俾啲意見

411 回覆
324 Like 856 Dislike

坊間唔係有類似嘅設計?
你呢舊咪幾年前淘寶嘅指環嚟?
同志如果萬一賣不出去怎麼辦
其實有中間個環就唔需要手指尾係下面托住。
咁不如直接中間痴個環仲好,仲簿d,又唔洗摺黎摺去。
你教慮既唔應該係手指尾托得舒服,而係穿入環隻手指。

利申,以前用samsung曲面機果陣有用開環。
依家轉左用iphone冇用環,因為成個感覺太厚重,同埋冇曲面冇誤觸問題。
brw有環真係拎得舒服好多,又唔怕跌,拎到好直,hea住拎都唔怕跌機撞鼻。
你個設計同人地差唔多但人地一上手就用到,你個個要打開先用到。唔方便
on9呢啲扣神早有左好耐啦
有冇申請專利?
冇就多謝巴打先
呢個世界同類產品有好多每款都有佢嘅獨特性
做設計最大獲係問上討論區問應該點設計
我諗到就唔會話比你聽
諗唔到你又唔會接受個d意見

對自己有信心d
好多時用家都唔一定知自己想要咩
https://youtu.be/K4uUX3kK6ig

Ermmm 下次發明之前做吓market research先?
柒到傻都拎出黎
摺既鉸位唔會薄啦,伸縮或者轉出黎應該會薄啲
同淘寶d xx神器差唔多
Fucking useless

樓主個設計係多此一舉.
調查下先啦
唔會用
"長時間拎住個電話手指尾會好痛,輕則可能有小小瘀同酸痛,而有啲嚴重嘅甚至會起枕(繭)同埋手指尾有小小變形"

用咁多年都無呢個問題
至於你個design, 你舊野咁大, 仲要放係底部, 平時手拎或者放袋都好唔方便... 顏色同埋個物料都好怪, 如果我用開手機殼我諗都唔太會買個咁既野再上去, 再加上好多手機殼都自帶個個環同托架
未試過但應該得 因為塊墊都算長
唔係想打沉你,但有啲問題想問

但你個市場現有有咁多competitors
你覺得你個product點樣可以重中發圍?
因為你有個托for尾指就可以打贏淘寶幾蚊個嘅指環?

我估你自己都放咗好多心機落去,但你覺得呢個product嘅unique value真係解決到市場上現有嘅pain-points? 仲要比你賺到錢?
想佢抄埋我其他發明品其實我都好想知到底我發明嘅野有冇市場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞