[mnet選秀] Girls Planet 999 討論區 (8) 次輪投票9月18日上午截止

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
唱唔到好童話/夢幻個種感覺
其實兩組SSFWL都唔太掂,我一路睇一路keep住出戲
救命 咁邊個特別優秀 Bora都應該係999 top vocal
Yes or Yes啲主唱仲恐怖啵咁
投Manami一票啦

Manami咁可愛
我都覺doah個勢好大機會入唔到k組太大競爭
金惠林都ok啊
金世仁就真係抵foul啦

同埋本身Twice嘅Live都唱得唔好
論live黎講其實兩組Yes or Yes可能比Twice唱得更好
其實第二個Misson出場先,又重點想Promote果堆係好大作用,一係就係Mnet想捧既人,二黎就真係制作組可能見到真係好有能力想提佢一把既選手 101 Kang Sira同PD48 Han Chowon 就算係例子,當然要本身有能力爆到上黎先,Chowon第二次直接爆到上第9
所以Bora同文哲呢兩個係下位圈應該可以受惠到,爆唔爆到上去就睇下路人會唔會幫佢地一把!
反而原本Cell 5-8果堆又係第二集先出果堆就會變到好危險,大家見過48第二次真係出現好幾個跌好多,當中Moe,Miyu,Eri 都係第二集出加冇咩鏡頭
而家睇,Doah分分鍾都有機會第二次 就Out
我都覺doah個勢好大機會入唔到k組太大競爭

除咗最多fans ge 有真同埋耶穌同埋內定親生女之外 其他都係混戰咁制
本身睇完一公都投過幾日myah 但認真諗太多比佢值得留底 依家固定左投yeseo jiwon bora 好想3個都成到團
係 好想Cherry bullet 一齊出道 我知May最多行到去決賽但ff下都開心
望耐咗有少少似46個生駒
韓C應該係Mnet選之人, 佢上一次Rap明顯唔係好, 群舞又有大失誤, 但係同樣失誤蔡冰就比拎出黎講, 而佢好似無! 加上第6集9人組又比左好多鏡頭佢, 人設又做埋比佢, 佢下一次應該K組Top4走唔甩
睇完we are個舞台,俾bora隻大脾吸引左
SSFWL其實真係好難唱, 副歌果Part基本上係再升左個Key, Bora已經唱得好穩, 高音控制得好好, 隔離組既Rayeon音準已經控制唔到, 而且都叫至少開左3/4咪, 真係算唔錯
咪色拉
話時話點解今集唱左果啲冇直拍
定係我miss哂
Doah個問題係根本冇咩機會比佢發揮, 佢Yes or Yes叫係C位, 但係Vocal 8真係好難比到多鏡頭佢, 隔離組Jiwon就易Take好多, 佢話哂都係Vocal 1 Or 2, Part又多 又係中間走位多, 呢個都好大影響
有冇咁易入唔到 都K05…. 上次仲高過馬面
瘦左咁多
無出到
老老實實 同上次CB比 塊面係包咗啲
唱歌好睇
鬥雞眼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞