原來阿拉斯加係俄賣比美國

353 回覆
54 Like 296 Dislike
但澳洲多礦
但我祖先係緬甸黎wo,哪怕再之前係係支那過去,但係至少感染少幾代
依家對比緊美國過去屠殺印第安人同現在中共迫害維吾爾族人wo
即係你祖先有機會成為緬甸人,但冇做到。港澳最後咪回歸低地。你出去同人講澳門人唔係華人邊個信,香港人出去講就可能有人信,最起碼我地得到官方認證。
點官方認證btw 你知唔知咩係華人
通脹:am I a joke to you?
西伯利亞冰天雪地 邊個會去?
俄羅斯大部份人口都係住近莫斯科個邊
代代通婚就係,華僑最多咪搵返華僑結婚。如果代代通婚既話一早就係緬甸人。
搵返當地華僑咁又點,唔係少感染左?
另一角度睇,俄國唔賣阿拉斯加會比美國都會比英國搶左去
承認係自己係華人或中國人本身就係受感染現象了

例如馬華

你有幸揸葡國護照就好好珍惜啦

唔好走祖先嘅回頭路
21世紀既臭閪蚑那只係及得上18世紀既美國
將香港人好似台灣人分出去,當然香港人暫時仲係準華人身份,需多加努力。不如你講吓咩叫華人?
華僑咪即係華僑,係同化既就一早同化咗
冇咪得囉,唔洗咁介懷
過去支那興食人肉添
當年沙俄覺得美洲領土難以防禦
結果去到尼古拉二世就拎塊土地賣俾美國

雖然而家睇返果一百年歷史
唔理美國定加拿大都唔似會突然出兵打阿拉斯加就係鳥
考迪羅政權同附庸國政權既分別
你有能力燒左座白宮你都可以發展
可能你言論反美價值唔夠
我都唔明 因為比人搶咗好過賣比人
搶咗既話而家可以有理由搶返返黎
但賣咗就連搶返既理由都冇埋
所以俄佬而家一定係揼春gala
尼古拉二世同當年德意志帝國咁友好
邊會估到之後國家會同英美企埋一線同盟軍
仲要唔使交稅,分分鐘毛利仲fat過燊哥。尤其是猶他州嗰班。
其實係亞歷山大二世,1865年賣畀美國
當年同英國唔啱key,怕英國喺加拿大入侵俄羅斯
不過亞歷山大二世食咗清朝差唔多嘅國土打和返
因為英俄係1907年和好咗,阿富汗就係嗰次協議既產物。德意志帝國當年一方面要海上爭霸,另一方面要向東歐發展。企圖兩邊食。既要又要既戰略導致英俄決定偋棄宿怨,齊心遏制德意志既擴張。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞