原來阿拉斯加係俄賣比美國

353 回覆
54 Like 296 Dislike
如果當年冇賣 今日俄既領土就會橫跨歐亞美三大洲

有記者問putin幾時收返阿拉斯加
佢反問 阿拉斯加有乜用
putin等我話你知阿拉斯加有乜用

Apart from oil and natural-gas resources, Alaska has a wide variety of minerals that have a vast array of uses. Alaska ranks among the top 10 areas in the world for the following minerals: coal, copper, lead, coal, zinc, and silver.[citation needed] Mining and minerals support an extremely lucrative part of the Alaskan economy
係呀
同俄羅斯講石油天然氣礦產?
所以普京話無用lor
依啲野冇人會嫌多
當年720萬美金賣咗俾美國佬 之後就發現有石油
lmao
比著「其他國家」,一定話自古以來,之後不停係外海行黎行去話係佢既領土
講到俄佬本身冇哩啲咁
其他都可以話用武力搶返嚟
好似俄佬搶支那 美國搶老墨咁打嬴人再迫人簽
但阿拉斯加係自己心甘情願賣比人邊個可憐你
當年唔賣,比英國定邊國侵佔呀
putin->
唔通公開講話會咩
同加拿大有邊境接樣=從美國有邊境接樣
嚴格黎講,全球都有,只係多與少
澳洲咁大地方,個量好少
有興趣搵下格凌蘭
近乎零
「其他國家」賣完會唔抵得人地搵到石油,之後話重係佢
太多錢?
想比其他人賺下
人哋郁咗先講㗎,似得支那咁得把口咩
格棱蘭有稀土但政府唔比開採
俄佬咁多資源賣咪又係窮足咁耐
Gdp廣東省都不如
不要說廣東省都不如
連著說連德州都不如
其實只係同美國講,我冇咁嘅野心,你繼續搞中國,我繼續靜靜地贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞