信用卡討論區(108)走先啦係咁先啦

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
點解你覺得一定有
八月尾weekday批,星期六收到卡
張八仔本身有AAVS?
想問樣on9野
將張八達通同credit card放埋一齊其實整壞個paywave?

我之前張visa冇啦啦壞撚左paywave, 唔知有冇關係
可能用AI 認人+ scan HKID+ 舊客先咁快
你唔見咗張八仔都唔報失?另外張八仔冇入八仔app?
想問下HSBC Premier附屬卡用唔用到啲優惠?定要主卡先用得
Citi 信用卡clear 定rewards 好啲
利申:i大學生
RC轉左去Moneyback之後係唔係轉唔返做RC? 搵極都搵唔到Moneyback個App有convert功能 但我記得以前做過
積分互換
rewards
pish

有冇人知
頻率都唔同,應該影響唔到,會唔會晶片壞咗?定天線斷咗?壞卡其實可以要求補發嘅
lm
如果你係重疊兩張卡擺埋一齊,有可能會do唔到
睇你多唔多卡, 得幾張就應該無乜影響,正常總信用額應該幾十萬到, 如果張張卡都十幾廿萬, 幾張卡碌到過百萬,隨時走佬風險都大啦,前幾張卡十幾廿萬額既話,後面申請果d應該得二,三萬額左右, 所以有d人申請卡唔批,銀行會建議你減一d其他卡既額, 即係銀行評估你既總信用額都爆左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞