信用卡討論區(108)走先啦係咁先啦

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
總之間間唔同, 睇返你想申請個張嘅要求啦
穩定地 Around $40K 一個月 申請 Citi CashBack

收 reject email

用 email 上面個 code check TU

評級係 A

想問邊 part fail 機會大
有冇扶阿婆過馬路
唔洗排正常櫃檯,去到問職員
我由入分行到出 10分鐘內
你本身太多卡爆額
或者職員睇錯
打去問吓
你叫咗佢送去另一間分行?
我係職員打嚟話批咗 問我送去邊間
跟住2日後收信
本身得 3 張卡 每張都係自動轉賬過數 所以過去幾年都無遲過

原因都無個其實都惱

會打去問 但唔 expect 有好結果
唔意外 有Citi plus 300k存款 都唔批唔用佢算
讀緊大學?申請自己大學個張用一兩個月先再試下 如果你唔急用既話
如果打去問之後都係無原因 reject

基本上真係永不錄用

成個過程太一言堂太唔合邏輯
打都廢事 反正純粹出cash back為左玩payall
其餘都係red vs sc
我都係主要用 VS 同 Red

出 Cashback 係貪 Moneyhero 隻 Sennheiser 耳機

我認我貪心 之前咁多轉 promotion 都無理

但係 Sennheiser 粉面對呢次好難抗拒
耳機迎新係citi 直接比 定係要經d KOL 申請先有?
如果Moneyhero真係有就抵既
上年申請咗 citi cash back, hsbc red, AE 國泰
今年5月申請過AE explorer
7月將mox轉咗做mox credit
我全部卡都有調低到信用額
呢次reject係咪有機會係我爆咗信用額?
有無人覺得渣打APP真係超唔好用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞