大家好 我係今次193事件當事人(4)

1001 回覆
212 Like 48 Dislike
post 3 #256

樓主件事唔係單一受害者

本來我都係諗住食下花生算
因為關自己老婆事都廢事再提
但條撚樣啲態度咁仆街
我都分享下

時間序:
2020年 6 月尾過數,liaboc覆收到。
2020年 7 月話 2-3 星期內寄出。
2020 年 7 月尾我老婆第一次問進度。
2020 年 8 月頭覆先話預計10日內寄出。
2020年 8 月中已經過咗 10 幾日,老婆再問進度。
結果冇人覆!!!!!!!!
其後係group見到班乞狗三老婆叫人唔好催!
特別係圖二
屌你老母,等咗成兩個月,乞鳩三條豬扒老婆叫人唔好催係岩

口頭承諾咗話幾個禮拜,最後拖撚咗兩個月先係IG話可以refund
咁好過問財仔借錢啦屌你老母

我話不如報海關同報警開case,老婆話唔好搞大件事,話唔撚再等,2020 年 9月頭叫乞狗三refund先拎返錢
最後同老婆講話當買個教訓囉,順便認清楚呢啲所謂偶像

講起都嬲
屌你老母做明星做到你咁撚賤
乜撚野都無交帶 一句話等唔切可以refund
拍廣告咁撚好賺就咪撚搞IG SHOP啦
我懷疑貨都唔知有無撚訂過
其他IG shop個撚個學你咁拖咁耐先refund
啲財仔執撚哂啦
拎啲錢去炒股票買crypto唔好?
唔當理fans係人 剩係當係ATM
繼續follow佢IG做佢fans果啲都唔知係咩心態

果陣無cap低咁多圖
都係佢同我呻下我先搵返

Post 2

8月頭乞鞋事件 佢比連登仔DM狂屌 然後BLOCK人
就係TG同狫婆講 佢真係有睇晒狫婆DM 但就係淨係唔睇事主個個DM囉

記得Back up翻佢啲淘寶同款
我都無acbut nvm
再加個用ai畫嘅火柴人logo咁就3舊幾
應該係依頂

求鳩其揾漁夫帽已經有 $26人仔only

留意返佢頂濕鳩帽有兩個窿

1. 你話當時處於荒廢狀態 唔會睇dm 咁呢個本身已經係問題啦 點解間野荒廢左唔講 仲要話DM for enquiries呀?叫人dm但唔睇dm咩玩法先?

2. 事主講係係個乜9傻西grp到講當時有bot彈條link出黎 而無人話你直接dm事主比link喎?你文盲呀?
你連dm都唔睇 點解會覺得人地話你直接比條link事主呀?
呢個咩心理呀 心理學大師?

3. 一直都維持99+dm, 你明知有都唔睇 咁你無心搞既不如唔好搞啦 又要話應該都係問size 有無貨,唔睇就知道人地問咩 哇 真係讀心理學喎

而且就算人地真係問size 但你ig d相又係真係無講size喎 定你覺得xs-xxl 已經係?仲話之前做fashion buyer, 大佬 你就咁xs-xxl 一定知你衫長 胸圍 袖長等基本資料啦?咁你連呢啲基本野都無比人既時候 人地會問係正常啦嘛?但又要嫌人問 嫌多dm 咁點解你唔主動做好啲呀柒頭?

4. 事主無禮貌?人地1月23已經dm你 等左超過半年再dm你 兩個dm完全睇唔出邊到無禮貌。當中第二個dm係8月25號 亦都早過你post你d月餅同咩中秋限定tee,咁你呢個page亦都唔係荒廢緊啦下嘛?
事主隔左超過半年都唔係第一時間post上黎啦 係已經相隔多成個星期你都無覆先掉上黎咋
野就繼續賣 dm就唔覆 你又覺得事主點做你先睇到呀?
事實證明事主做得完全正確,唔擺上黎你會退錢?

5. 事主擺上黎之前仲要有係個19老婆grp問,你d傻西fans點對人呀?等左超過半年仲叫人等?咩緣份到自然會出貨?咁姐係你d傻西老婆都唔知截咗單?仲叫人等?咁咪又再次證明你條柒頭問題囉。

6. 咩叫鬧你d fans就唔得?事主1月係你未真係紅果陣已經比錢買你啲野 我諗都算早期fans 但你要咁樣屌9你自己d fans,到底係邊個鬧你d fans呀?咪你自己囉 心理學家
岩既 無人會屌你d fans,只會覺得咁都盲撐就實在太過嘔心囉。

7. 就算人地入錯數又好遲入數又好 根本成係事 你客客氣氣講句無曬貨啦 退返錢咪搞掂囉 自己搵野黎搞 唔洗而家mon住個ig del留言同block人咁麻煩啦

過到數就買到啦樓主收唔到係佢問題

33 12月cut哂單都叫人課課

十月截單

十二月親自上水叫人去買野課金

唔使你send google form係因為一㩒入你間shop ig bio仲有放link

而且買完都唔使dm你

填form個陣仲要比埋錢先交得,咁緊係直接入左數先

長期開放的😉

33講d野好好笑

原來33吉野家fan嚟
敢言三
支持你樓主
支持樓主
支持絲打為香港除公害
終於有人識正確用呢個meme
煲煲豬腳薑
入黎睇病啦
大夫留左個位比你呀!
lm
召喚吉祥物 煲煲豬腳薑
支持樓主
支持樓主屌到193成過街老鼠
Lm
話193靠黃上位果啲都係你地一箱情願
明明ViuTv係中聯通紅底
純粹佢份人口臭好似爛仔講左句串TVB
你地就無限FF 唔一定要黃藍對立先會串
佢地係同行競爭對手 你地就係咁套ViuTV係黃底
真係笑大人個口

伍淑清有美心0.3%股份
國企中聯通有Viu 18%股份
睇紅底電視台仲大大聲周圍同人講 美心就大大聲狙擊 不知所謂

https://www.thestandnews.com/international/%E4%B8%AD%E7%A7%BB%E5%8B%95-%E8%81%AF%E9%80%9A%E5%8F%8A%E4%B8%AD%E9%9B%BB%E4%BF%A1%E5%B0%87%E8%A2%AB%E7%B4%90%E4%BA%A4%E6%89%80%E9%99%A4%E7%89%8C-%E7%BE%8E%E7%A6%81%E6%8A%95%E8%B3%87%E4%B8%AD%E5%9C%8B%E8%BB%8D%E6%96%B9%E9%97%9C%E9%80%A3%E4%BC%81%E6%A5%AD

本身件事好快就完,不過冇計一鳩衫係要衝出黎柒多次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞