ROCK哥被捕!!!!!!

1001 回覆
95 Like 328 Dislike
白衣人連無辜路過嘅人都打到仆街
Rock哥有打9條孌童仆街?

咁同綁架黃德輝係咪都無分別
無跟咁貼,原來拉過添!
真係要正義執行啦
所以出發點果啲,只會係求情理由,唔可以係抗辯理由。呢啲連一個無讀過法律嘅普通市民都應該要知,「我唔知道犯左法」係法庭上唔係抗辯理由。

唔好講咩司法已死果啲野、咩黑警深黃,理性啲講,比左位人入,難搞啲。我都支持處理呢啲仆街戀童撚,但真係有位比人入…
Rock哥本身咩學歷
Ok 你可以搞細路仔了
依家呢個情況,如果個孌童男拒絕作供,或者作供表示當時佢無覺得佢唔可以離開(當時無人捉住佢,而且喺大街大巷,佢要走,Rock哥未必會真係阻止佢)…咁似乎告唔入非法禁固喎…

不過,如果律政司以唔起訴孌童男某啲罪名,而換取佢指證Rock哥,咁就難講啦…

司法同檢控如果可以咁操作法,仲算唔算有司法獨立,或者有公正嘅審訊程序 (due process)呀?

個問題係rock 哥又跪撚低又道歉信又撚佢一大餐就肯定係
其實捉戀童/捉其他野YouTube 都大把有得睇
Rock 哥今次真係捉蟲
連登班忽然法律專家應該大隻到可以一拳打死Rock哥+戀童變態+放蛇再報埋警都唔會畀人拉
不過奈於連登仔口頭禪「有幾難」先至唔出手,今次Rock哥就唔好彩,連登仔又逢凶化吉,連登仔好ball
連登仔有鍵盤
我重點係覺得係正義就唔駛守法度同721白衣人冇分別
都講左重點係覺得係正義就唔駛守法
Rock哥有位俾人入還有位俾人入
嗰時已經覺得會拉咗都唔出奇

但上面一大堆人衝出嚟話抵死以為自己判官乜乜柒柒嗰班人真心唔知咩料
佢係咪再犯呢啲另一回事,佢犯過十次,你當街殺左佢都合理呀?喂大佬唔係掛⋯
無啦 一定上哂門帶哂的電腦野返去
依個情況 對你都一樣姐 講嘢有冇邏輯
老實講,Rock哥應該用番個filter
咁果啲人想Rock哥死好耐啦可能,但如果講理,就今次真係難拆啲
放心 我無你咁撚廢既記住揸實啲部手機呀
廣東話係咁架啦!你平時冇撚講?
係咪冇嘢搏我啦?搞到要用「架」字都可以用嚟串人屌你算鳩數啦
哎呀!我用個「啦」字
你又可以串我啦
做得YouTube,用左都無用,要搵實搵得到你⋯
但佢攞咗佢電話,佢走到但無咗電話,rock 哥都係偷嘢
懷疑有話係一定?可以係誤會根本無呢樣野發生,或者犯人唔係你,但對方堅持要你道歉呢?
如果係係街唔小心撞跌人?呢樣野無犯法,但對方同行嘅人可能捉住叫你賠錢唔俾你走,又報狗話俾人非法禁錮?
Btw你呢句d口吻同狗都幾似
咁緊係啦
單純係笑9rock哥做到過哂火 同人1換1好撚on9者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞