【世紀帝國互動故事、獨立建國】 《你穿越到世紀帝國的世界那些事》

993 回覆
36 Like 113 Dislike
唔好中計,回post唔投就得
講征服者有為個朵出黎,貞德既隊伍入面應該會有人記得你,解除敵意。

同時可以睇下死左一次之後,再入貞德既故事會唔會有影響。因為作者成日講TVA,佢哋只係消除時間線,可能接唔返之前既故事。
雖然目前投票難度逐漸提高,但係見到上一個投票竟然有75票

表示老懷安慰,應該有排都唔會出現投票數追唔上第三選項嘅情況

所以決定玩少少花臣,今次唔計投票數
召喚個遊俠出嚟單挑
樓主要求八樣野, 證明同貞德friend底

1. 展示騎兵偷襲戰術 同安息人戰術
2. 展示醫療物資證明想幫貞德
3. 展示隊中冇去過蒙古 冇黑死病
4. 騎象象去嚇佢
5. 用番綠色阿拉伯有為自居 因為征服者有為的情節已經被刪改
6. 展示哥德盾 (把弓好似唔關事)
7. ??
8. ??

未諗到... 展示神跡好似又唔太好.
主角用弓盾單挑
用弓彈對手賓周
用召喚術召木檣卡住佢然後用弓射佢?
加甜算唔算係建議?
即係點都要比武?

1.召喚擲斧兵證明係自己友
2.召喚一隻象象,改名做啓超 講自己係天選之人
召喚牧師係暗角等, 叫拉海爾吉你一刀唔還拖然後幫主角補血, 就話自己同貞德一樣都係神指派, 刀槍不入
睇嚟大汗會做敵人
建議:揀錯會害死貞德
我撳錯正評
當眾召喚一部電話出嚟播馬賽曲
用真實視覺睇佢能力值,之後再諗點弱點攻擊
講開又講,點解咁耐都無僧侶,召喚一隻出黎,起碼唔駛成日都死兵
新睇 好想有僧侶 另外冇得評分😭
冇必要考慮啦囡都唔救走去搞gay咩
「事情完結之後,我們去海邊。」

立flag立到咁,到底今次想死邊個呢?
都死亡輪迴得啦,下下屈死拉海爾都冇問題啦
支flag死咗
出示安心出行及電子針卡,證明自己的軍隊在過去十四天沒有進入蒙古及已完成接種兩劑黑死病疫苗
挑戰佢做asian squat,多數外國人做唔到,仲要咁大隻
等大家開心多陣先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞