【世紀帝國互動故事、獨立建國】 《你穿越到世紀帝國的世界那些事》

993 回覆
36 Like 113 Dislike
研發咗化學之後就會着火
有女梗係投女
支持樓主,有埋畫面補圖好有心機
主角可摸耳進化做劍兵勇士?
以劍兵勇士為原形的席德(步兵)

最後可能估唔到玩世紀帝國都可以開後宮(?)
Btw 見到伐伐伐伐伐木工,之後就會諗起無限 “11” 笑聲
貞德目前大比數,文已寫好

正評10個:即出

負評:遲啲先出
本人認為最近出嘅戰役入面嘅Jogaila都非常型棍
有玩過哂世紀帝國3輯嘅fans留名
我爆哂第1,2輯(唔計2個aoe2 de 版嘅資料片) 嘅劇情
聽講遲啲有AOE4
話咁快12個了
無錯 畫面風格卡通化咗 個人都係鍾意aoe 1,2 嘅風格 不過作為fans都會照買

https://www.ageofempires.com/games/age-of-empires-iv/

[第二章:一個不太可能的彌賽亞]分歧點

正評:齊格(源自尼伯龍根之歌,德語敘事詩)
劇情導向:主角會成為一名近戰專精的成長型英雄
劇情獎勵:一把劍,主角獲得戰鬥能力

負評:羅賓(源自英國民間傳說)
劇情導向:主角會成為一名遠距專精的成長型英雄
劇情獎勵:一把弓,主角獲得戰鬥能力

第三選項:有為[投票數超過15]
劇情導向:主角會成為成為一名不具備戰鬥力的英雄
劇情獎勵:一個系統技能

截止投票時間:8月26日晚上11:59
補圖:木牆神教

做Sigurd同貞德一齊揸劍夠浪漫
補圖:農家女貞德

唔知遲啲會唔會變成龍王@齊格佛烈多@
如果想去刑場救貞德又唔夠打 有冇得how do you turn this on
如果主角發展得唔好,可能冇得力敵,但係可以智取

不過詳情都要去到嗰一步,睇大家投票投成點

拉海爾表示起碼要抽得贏佢先
貞德成長方向(順便介紹吓英雄成長因素)

戰略家型

長期睇主角耍小聰明,死馬當活馬醫
亦都將貞德培養成一名反常態嘅戰略家
經常發表令法蘭西參謀大跌眼鏡嘅言論
具有一定嘅戰鬥力(可以重現遊戲中砍翻法國遊俠嘅實力)

培養此角色需要貞德[大量戰鬥]及參與盡可能多嘅[法蘭西軍事會議]

精神領袖型

展現聖女救世為懷嘅精神
不單止皇室貴族會給予援助,士兵會自動加入
就連佢嘅敵人都受佢嘅魅力所影響,會自動投降
貞德會獲得範圍招降能力

培養此角色需要貞德盡可能[援助市民],而主角必須要收集某項[系統技能]
有為
利申唔係姓康

[第二章:一個不太可能的彌賽亞]分歧點

正評:齊格(源自尼伯龍根之歌,德語敘事詩)

負評:羅賓(源自英國民間傳說)

第三選項:有為[投票數超過15]

截止投票時間:8月26日晚上11:59

又有聲,唯有撐有為啦,你見點呀有為?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞