香港男歌手唱功排行榜 (2021年)

323 回覆
21 Like 369 Dislike
睇下咩“事業” , 佢去加拿大初初做裝修
搞下搞下就買人舊屋裝修好再賣出去, 後來好似搞得唔錯, 02年返來之後就一半時間係香港, 一半時間加拿大

黃凱芹作為一個專業歌手,最基本真係要養聲, 好難得去到60歲把聲仲keep得咁靚,又煙又酒嗰啲真係把聲玩到爛曬

近照, 唔係好喬寶寶啫老實講
仲好靚仔
認同 ian根本唔差 把聲同歌都好聽
有啲鏡粉真係on9
一有人話姜濤唔識唱歌
就拎叱咤嗰晚嚟打飛機
同必定拖其他人落水
十足十成績差比阿媽鬧
你就話阿邊個仲差過我啦
其實人哋唱成點關你撚事咩
仲要每首歌難度唔同
唔通姜可以唱到颳風沙?
人哋失準都唔會改變到姜係冇唱功呢個事實
咩叫有唱功,唔該去睇吓小肥點演繹蒙著嘴説愛你
點樣將一首口水歌提升去另一層次啦
姜根本係唱k水平
唱到啲音但技巧欠奉
最難頂係嗰滿口懶音
早十幾廿年,錄成咁根本冇可能出街
anson lo不可愛教主直頭爛聲錄
早十幾廿年,錄成咁根本冇可能出街因為比人笑死
D 級有至少一半係不值一提
有冇人覺得佢發音好怪,特別尾音,好似有鄉音咁
本人為原po主,依家已經update排到h級

R級: 羅文 張學友 林子祥 周華健

S級: 陳奕迅 李克勤 黃家駒 譚詠麟 黎明 張敬軒

A級: 側田 鄭中基 陳百強 盧冠廷 c all star 四子

B級: 張崇德 許冠傑 古巨基 劉德華 林峯 小肥 6號

C級: 陳柏宇 鄭俊弘 梁漢文 許廷鏗 羅力威 jer 馮允謙 胡鴻均 林奕匡 方大同 郭富城 吳浩康

D級: 周柏豪 麥浚龍 張致恆 關楚耀 蕭正楠 林家謙 吳業坤 謝霆鋒 王祖藍 sunny(supper moment), 陳展鵬

E: ian 姜濤 徐天佑 洪卓立 manson eagle

f ansonlo 黃宗澤 吳卓羲 李日朗 jeremy ak ansonbean 關智斌 陳偉霆

g tiger frankie lokman 保錡 涂旭鱗

h 193
始終黎明唔係香港人
呢個好正常
好似北京出世
佢老豆印尼華橋 廣東人
佢北京出世
廣東話當然無真正香港人講得咁好
但你睇下王菲,.果d就真係鄉音
王菲唱國語歌更好
姜溥咁撚黃都排e
姜濤首蒙著嘴都冇頭聲?搞笑?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞