香港男歌手唱功排行榜 (2021年)

323 回覆
21 Like 369 Dislike
因為黎明把聲係跟美聲唱法
eason有講到.就係要好似打呵欠咁唱
冇193同poki已經無討論價值
尊重啦
人地autotune大師黎
姜濤冇S都有A啦
樓主痴咗邊條根
姜B有冇咁差
之前吒咤啲歌手唱到走哂音
得佢叫好啲
擺明串鳩佢廢同埋多多藉口
把聲先天唔好
一係就練厚佢.一係就練技巧
佢連簡單到點樣用頭頂去發聲佢都未學得識
果陣仲有f級,有幾個移左落去,姜b唔係最後
但吳浩康排高左,小肥排低左,我係知,但唔記得改

繼續無黃凱芹? 啱啱上月先開完演唱會, 59歲都勁到喊

https://youtu.be/Z_KQWe_Bvng
一定唔係叫識唱歌嘅水平
同一首歌
都係黎明好d
https://www.youtube.com/watch?v=Bdu842-DUvg
本身“如果這是情”係陳永明揀咗畀黃凱芹
但黃唔想唱改編歌,想自己原創多啲, 所以畀咗黎明
R級: 羅文 張學友 林子祥 周華健 ansonlo(無生病)

S級: 陳奕迅 李克勤 黃家駒 譚詠麟 黎明 張敬軒

A級: 側田 鄭中基 陳百強 盧冠廷 c all star 四子

B級: 張崇德 許冠傑 古巨基 劉德華 林峯 小肥

C級: 陳柏宇 鄭俊弘 梁漢文 許廷鏗 羅力威 jer 馮允謙 胡鴻均 林奕匡 方大同 郭富城 吳浩康

D級: 周柏豪 麥浚龍 張致恆 關楚耀 蕭正楠 林家謙 吳業坤 謝霆鋒 王祖藍 sunny(supper moment), 陳展鵬

E: ian 姜濤 徐天佑 洪卓立 manson eagle

f ansonlo 黃宗澤 吳卓羲 李日朗 jeremy ak

g tiger frankie lokman 保錡

h 193
我正想講因為黃覺得玉置浩二呢首太平
無咩發揮空間而事實亦係
黎明最後人在邊緣唱紅左
30年後再聽佢唱.有紅既道理起度
已update
音響問題
咁aga, dear jane果啲大撚鑊
live仲差過佢
支咪有問題 啲燈又射親佢
佢人地點唱喎
Wfc
R級: 羅文 張學友 林子祥 周華健

S級: 陳奕迅 李克勤 黃家駒 譚詠麟 黎明 張敬軒

A級: 側田 鄭中基 陳百強 盧冠廷 c all star 四子

B級: 張崇德 許冠傑 古巨基 劉德華 林峯 小肥 6號

C級: 陳柏宇 鄭俊弘 梁漢文 許廷鏗 羅力威 jer 馮允謙 胡鴻均 林奕匡 方大同 郭富城 吳浩康

D級: 周柏豪 麥浚龍 張致恆 關楚耀 蕭正楠 林家謙 吳業坤 謝霆鋒 王祖藍 sunny(supper moment), 陳展鵬

E: ian 姜濤 徐天佑 洪卓立 manson eagle

f ansonlo 黃宗澤 吳卓羲 李日朗 jeremy ak

g tiger frankie lokman 保錡

h 193
f級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞