香港男歌手唱功排行榜 (2021年)

323 回覆
21 Like 369 Dislike
聲底薄往往live表現容易不穩定,依個係先天問題但可以練習
ian
哇屌魔音級 明明首歌已經好易唱 高音少少都冇

不過係幾靚仔既
真 根本唔配做歌手
大學都大把人E級啦
我都同意黎明應該a grade
始終佢既歌無人地果堆咁難
一d易.一d有難度
當然難果堆唱得返水準又少之又少
現場演譯佢係真正到左s級
低音天生.高音可以練
佢返黎時寶麗金搵佢拍當時既天王黎明
都係幫唔到佢.個勢無左就係無左
另外一個係周慧敏
李克勤個問題係因為佢太過著重唔出錯
唱live總會有暇疪.總會同聽cd有d唔同
所以忽略左感情投放.所以佢只係一部唱歌機器
但當其他歌手都同佢一樣都可以無暇疪
佢唱歌無感情就會無限放大.同人比唔上
A啦
張敬軒啲歌難撚到咁應該R級啦
唔撚係掛
行近......
https://www.youtube.com/watch?v=MaFh33Eyi1c
你咁鍾意呢首歌送比你啦
睇下40年後.你仲有咩feel
走音大把人都有.點解唯獨佢要比人屌
好撚小事ja依家睇
https://www.youtube.com/watch?v=aulMb-jykRk
當年佢呢首歌紅撚到全香港
但當時佢唱功差..
依家再聽返佢live.你會發覺人地係識進步
人地知道自己唱得差,會練歌
林億連一樣ja.無人一出黎就唱得超好
只有王傑
https://www.youtube.com/watch?v=Ny_jrJVuWJE
不過洪卓立唔止E級啦 佢live冇咩大失準啦
彌敦道都唔易唱
低音點練
雖然佢次次彌敦道live都降key咁滯
但係平心而論佢唱live真心好聽 前排cc唱你好嗎同埋綿綿都好正
彌敦道個key本身高高地
但起碼佢唱live無幾可走音、唔夠氣先
牙Jer +11個dancer
立立at least D+
兩個都恨鐵不成鋼

陳伯出道頭三年大把人讚,一定係B
但一直打天才波
唔學下正確唱歌方法又唔護聲
唱到把聲爛晒,live又唔穩
換唱法重新學唱歌相信都係呢個原因
但點差都唔會同奶共豪/Juno一個level啦

立立都一定唔會差過奶共豪
07新人,唱功最屎就係奶共豪
Live穩,只係因為啲歌根本冇難度
關楚 d 級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞