香港男歌手唱功排行榜 (2021年)

323 回覆
21 Like 369 Dislike
你哋喺度評range
然後wfc其他歌手表現
https://youtu.be/EZP0VydqtGc

黃凱芹吊打李克勤
黃凱芹被低估
創作好唱功好

因為同經理人反面事業走下波
難聽到
呢幾個點排?我會排SSR(閃中閃)

https://youtu.be/vtX4vM2mzDM
大家有咩意見,2021下半年版
因為李克勤只係穩陣
好正常
https://www.youtube.com/watch?v=CYqbI1Ax1Ls
黃個版本已經屌打佢
同一首歌
我wfc佢哋係因為佢哋一向live都係特別有實力 特別係Aga 擺明行唱作 唱live炒為主 你拎佢哋比有咩意思
而且我wfc係因為我唔係佢地嘅fans 你拎佢哋出嚟比較同踩我唔會有咩反應
衰過卡拉ok水準
hea唱最高境界
唔特別有實力
黃凱芹翻唱“如果這是情”頭四句真係好癲
個節奏同細節好很正

黃凱芹近廿年呢其實都keep住自己創作出過十幾隻碟
咁都叫踩,我又冇鬧佢哋
我只係舉例吒咤姜濤唱live比其他好

而家比唱功,無端端走去討論咩唱作為主
我有冇話aga冇實力呀?
你自己wfc就收嗲啦
樓主放得姜濤入list證明可以拎出嚟討論
黃凱芹大學讀arts有文藝氣息,有感情識作曲,李克勤唔得
yes
其實我意思係吒咤果晚好多有經驗嘅前輩都失準
姜濤作為新手唱得都叫穩
冇個range入面咁差
我係話你講個兩個單位係行唱作 同你普通只識收歌然後唱嘅歌手唔同 行嘅路線係唱作派 佢live唔得都仲講得通 而且又唔係第一日先知
姜生同上幾級啲歌手比 佢究竟係咪同level 大家心知肚明
只睇一晚表現 然後佢relatively ok 合格 咁就值得排更高?咁不如佢排得高過Jason 反正jason個晚都炒左
你啱
但而家係比唱功
你compare個level唔應該包括個歌手有冇其他功底
唉是但啦
佢排到去z
不只參考一日表現
吒咤果晚jer都炒左,但平日表現ok,佢把聲厚
其實aga同dear Jane榜都冇上 你拎佢哋比做咩?同一啲榜都無份上嘅人比?好心你就知足啲啦 排姜生去R級好無?
我就係知唔只睇一晚表現 所以唔明點解成日拎佢個晚去打飛機
不過是但啦,聽歌好主觀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞