覺唔覺香港啲barber好低賤?

399 回覆
339 Like 38 Dislike
收翻自柒
剪同講野兩條友嚟
同一個
冇咩我返出去book配眼鏡先
成日好想去試,有冇示意圖?
個樣好似準備去行刑咁
邊間? 去開北角僑冠執柒左
再加門口扯煙
外國既barber咪又係中東佬開既速剪鋪
唔知以為好高級
其實去得係咪一定會照all back 油頭
真心覺得唔好睇
都唔知你講乜,宜家係講緊香港嗰啲所謂barber根本就冇技術,但係人哋嗰啲上海舖係有技術,佢哋先係剪呢啲亞洲版鬼佬油頭嘅專業人士
油麻地新東亞 No 1
但上海鋪好似執下又一間執下又一間,老師傅退休又無後生入行(or 入左去做呢d 濕鳩barber)
唔同你拗所謂barber有無技術,唔否認好多都係呃飯食
但都唔好吹奏上海鋪啦好無
https://youtu.be/PgDx8sCfwnA
俾條片你睇啦,夠正宗夠有技術未?
出嚟係勁唔好睇囉如果你係50-60呀叔應該啱既
我唔淨係講女仔barber 嘅問題
而係barber 文化係香港已經扭曲左
絕大部份香港嘅barber 都係半路出家 不論男女
上面我圍繞住女barber 依樣野嚟講係因為handsome 個老闆係訪問到強調barber shop 係for men’s 嘅私人地方 吹水chill 嘅 個vibe 又點點點
而同時又不停咁係到用女barber 做selling point

Fyi 其實女barber 開始common 但唔會存在係一間講到自己係men’s only 嘅barber shop 入面
澳洲有間係女仕專用添
你係barber?
呢個頭好睇過d 敦倫金油頭好多啦
請問嗰度師傅咩年紀?
咁都接受到
okok, 已經係審美問題
就咁去handsome factory都大把好睇過佢
百幾蚊鏟到咁叫好睇
先唔講佢有冇技術
屌你個fade 9唔搭8
呢條友去handsome factory剪一定好睇好多
D人為反而反真係乜都up得出

利申唔係去handsome factory 剪
下?好睇喎。
睇嚟師兄你啲Taste有問題,定係你係Barber呀?
唔係老師傅
唔係所謂正宗就一定好睇
要反一舊屎,唔係就要吹奏d無咁臭既屎
你可能話一分錢一分貨,剪到咁我寧願俾多兩倍去剪囉
班上海鋪叔父型過barber班堆砌紋身串柒柒𡃁仔啦
你覺得無問題係可以既
只可以講咸魚青菜各有所好,我地唔係同一個世界
入黎就係想睇佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞