覺唔覺香港啲barber好低賤?

399 回覆
339 Like 38 Dislike
認同
我早兩年見D南亞人既頭 fade 都幾靚
膽粗粗問佢地係邊度剪
去到都幾淆底,但係剪出黎個頭都唔錯
仲有得選洗唔洗頭(無講過係barber)
最後埋單$60 (當年價,我最後一次幫襯都係75)
上網睇d印度飛髮佬剷得幾靚
even淨用鉸剪青都好順
不過人地髮根好密個青可以好漸變
唔似香港人普遍咁疏
最鍾意一開始收幾十蚊,氹你落坑,跟住火箭式加價到2,300
未聽過剪頭髮氹入坑,美容院咩
貴就唔去剪佢啦
剪油頭真心好過barber shop
比人剃鬚 剃面毛又係好爽
仲要無得洗頭果d
剷完成頭髮碎
速剪都有個吸髮機吹下
去醫局街剪好過
其實個頭剪得幾好,係styling問題,個頭撳得太便,應該咁立會好睇啲
邊間 港島定九龍?
人地英國係有紋身既barber
香港係只係一個有紋身既飛髮佬
明唔明個分別?理解唔理解個意思?唔好咁敏感 亦唔好懶醒得個衝字
諗下先 好無?
Robert Rietveld
上面咪寫到明邊間
剪過幾次,又冇得洗頭,比錢又得現金,依家咩年代,一樣電子支付都冇。
開名啦
現金應該係行內共識唔知佢地要點拆帳所以要收現金 都好撚煩
有冇人剪過neighborxxxxxxxxx依間,覺得點
係香港barber定salon 都係包裝問題
兩邊都有質素差既髮型師
到最後都係睇返髮型師技術同品味
我覺得技術可以練但品味講天份
尤其係亞洲人髮質剪barber 頭,好需要品味
我都剪過好多間barber,我覺得300以上其實一定要你覺得滿意
好鐘意剪crew cut ,用心剪其實係有,但剪得好睇得一兩個
幾百剪呢咁既頭,屌你比你呀媽剪好撚過啦仲唔收你錢
冇洗頭其實點剪,譬如我gel 晒入去剪咁點
想像唔到
crew cut 120蚊/次 ,對要求唔高黎講係抵剪,唯一缺點係成日book 該時間剪 都係要等多15-20min ,
另外price edward oscar 剪得幾好,
咁質素一定唔可以同$300 果堆比 , 要求高唔好去呢間
火炭Daryll 都唔錯
係味都剪油頭 好on9
主要問題係貴
barber 頭要2-3個星期去修
修一修要收我3舊幾?
真。剷得fade就係想佢夠青夠白
要成日去飛髮好撚貴同好哂時間
我當兩個月飛3次 每次300 一年都要5400
仲要無得洗頭成身頭髮碎🤣
試過中東或土耳其barber,就知香港果啲只係懶型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞