脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 32

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
新巴留名我個m額好似越嚟越高 懷疑自己有雄禿 應該點開始補返好利申得22
有冇人知minoxidil foam 用buyandship寄唔寄到
買咗先記得係壓縮氣體
Try
直接睇普通全科診所?
有冇巴打食開finax?
咁要睇你脫髮程度同植髮既密度喎..
不能一概而論 或者要去植髮公司問..不是問我地.
後腦有班禿問題 醫生建議可考慮打皮膚槍 見價錢又唔貴 有冇巴打試過?
一般都係壓力問題
明天加你
我三十頭, 做地盤成日戴帽
廿幾歲入行, 8年前覺得自己髮線向後移
頭髮變得愈來愈幼, 所以開始食保康絲
食咗保康絲5年, 3年前轉韓保
近呢兩年食藥都控制唔到脫髮同髮絲變幼
上年忍唔住去咗生髮中心做 treatment
佢話我脫髮除咗雄禿外
啲油脂同污垢(eg.髮泥)塞住咗啲毛囊
令啲頭髮生唔到出嚟, 或者唔夠位生而變幼
結果做咗 treatment 啲頭髮真係甩少咗
由次次100條, 變甩30-40條
而且又變粗返少少
洗頭甩出嚟啲頭髮, 髮根嗰粒的變大粒咗同變返白色
明顯睇得出條頭髮係粗咗

但完咗 treatment 兩個月
又打回原形, 洗親頭都甩成100條
抺頭吹頭又甩十幾廿條
朝早gel又甩10條8條
髮絲又變返幼
好不安

生髮中心好貴
試過去髮型屋做深層清潔清毛囊油脂
但效果唔理想, 而且又唔平
我想問下有咩方法可以自己做深層清潔?
或者有效清潔毛囊?
次次甩100條 你宜家個頭應該都可以剷光佢
除咗少少M額
頭髮都算濃密
仲頂得住
但過多幾個月就難講
今朝梳咗次頭都甩咗超過20條
睇下今晚洗頭會唔會甩少啲

呢排唔夠瞓+精神壓力
唔知係咪冇影響
但甩咁多頭髮又增加我精神壓力
無限 loop
除咗保5%,其他牌子平d, 食其他牌有無分別,想知,心急人上
在家做點樣都差過去醫院做
你可以買深層清潔液去幫手
另外知道自己禿頭就唔好成日gel頭了.
其他牌子都係保
都係印保 (印度整既finasteride 1MG)

5% 最平暫時係KIRKLAND

但 師兄 , 平唔一定好 ..
貪平都唔好貪得太平
有時物極必反

搵一個信譽好既人/網店 購買會比較好
生髮中心 貴都貴得有道理
嫌太貴就真係唯有 相隔耐少少時間做
或者做完一次之後 用D無添加既洗頭水 (最好不含矽)
仲要唔好再GEL頭...

如果你真係嫌貴...其實鏟光個頭 再用無添加既洗頭水 (最好不含矽)
咁對頭皮最清潔....
保我以為係保x絲

我都係去有牌既藥房買,因為隻隻牌子既成份一樣,我估唔會有太大差別。

其他人點睇,有無人用咗平野出事,係牌子問題定間店買假野?
如果信譽好既藥房都可以放心購買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞