脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 32

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
但係我地需唔需要比啲機會新嘢
其實我覺得個問題唔會纏繞。
食耐咗就變成習慣,一日一粒其實好方便,同你每日都要沖涼一樣。

最纏繞係初期日日照鏡個階段,因為唔知應該點做,食定唔食。

決定咗用藥或者唔用之後,個心態會放鬆咗。煩惱只在於你未落決定個階段。
我十六歲就開始甩,宜家三十幾, 老豆都係接近光,佢就廿幾歲發燒後就開始甩髮但冇去醫
當初都好撚煩,做咗好撚多research, 鄉土個雄禿自救區啱啱開都日日上
去過好多咩生髮中心都唔得,乜鳩野李采玲,茶啲野落頭再按摩嘅診所都試過, 就算KEEP到甩少啲但每年使十皮去KEEP都唔能掂,
心諗唔通真係一世都要食藥+用倍健用到大, 掙扎咗好耐把心一橫剃光佢算
成日都諗未出世個陣個天要我一係將來冇頭髮,一係有頭髮但出世就好似佢地咁,我都寧願會揀冇頭髮算
https://www.youtube.com/watch?v=GIhuCMxkQS4&ab_channel=LADbibleTV

https://www.youtube.com/watch?v=tJnJ_fTYofQ&ab_channel=60MinutesAustralia
你攞youtube呢兩個例子 同攞第三世界 印度食都冇得食既人黎同香港人比冇分別
想講甩頭髮其實冇咩大不了
其實係 個個心態 角度唔同 你ok固然好
但普遍男女都唔ok
日日聽新城財經台啲廣告講到甩頭髮慘過死
根本就日日係度洗緊人腦
信我,即使你當日嘅決定係食藥,今日嘅你心態一樣係輕鬆唔會纏繞。
因為人最煩惱係要選擇要作出取捨,亦即係你瘋狂research嘅階段。
只要你選擇咗,跟住計劃行就可以。

係咪google 是但一間頭皮/毛囊檢查中心都ok? 自己髮線愈來愈後,諗緊用咩方法補救好,但想知自己頭髮情況先
其實我都覺得光頭係冇咩太不了
但係每個人生活唔同 或者人地工作有頭髮會好啲 又或者人地外型上有限制呢
我自己個人既底線係唔好食藥食壞個身就算啦
過左某個年紀就唔好再食藥
想知果D廣告話去做頭皮分析, 深層清潔其實有無用
食藥係絲又得唔得
1000 台灣做幾錢
頭皮分析係睇下你咩原因導致禿頭
都可以講有D用既

深層清潔同 做係面一樣,都可以講有用

絲唔可以食藥.
女神巴係咪可以tg搵你傾
我應該係因為壓力
又未到禿,但真係甩好多,以前頭髮好厚
而家就好似唔生咁
有無植過眉既兄弟可以分享下經驗?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞