脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 32

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
好似好貴
我都係m有事,都食左4個月,搞到好似又冇用又折磨自己身體,究竟有冇人答我,食藥對M額有冇用
m有事?
折磨身體?
唔係好明
想問問 dutasteride 大家覺得如何?佢好似係新型藥。有冇得到FDA認證?唔該曬
有冇搽野呀巴打?如果搽埋都係唔得就要植髮
意思我依家係得M字額,但係食藥上網睇就話只係對中間有效,咁應唔應該繼續食好
其實唔算新
冇FDA認證
比FINASTERIDE強, 因為BLOCK左多一種ENZYME
但係副作用機會高D
其實醫生臨床都係求其睇 專科我都係咁話
因為7成人都有呢個問題 只係程度分別
驗血唔係話冇用 缺鐵或者其他營養機會好細 以而家社會物質黎講
反而甲狀腺同壓力脫髮機會大

你係咪雄秃或者壓力脫髮 我覺得驗血睇唔到..
你可以噴埋minoxidil 睇吓有冇幫助
食propecia 主要係保住頭髮同有機會生髪,對頭頂幫助較大
我本身係用藥水,但搓左三支作用不大二角上得仲勁,停左轉食藥
如果係雄禿,最理想係propecia 同minoxidil 一齊用
頭幾個月係有機會狂脫期
所以之前醫生都話要用藥一年後先可以confirm 藥效
一般食幾耐先開始明顯甩少咗?
你都係睇左一次啫
佢話你係雄秃的話又或者你真係雄秃的話
我覺得你都唔需要再睇
可以做既野你都知道曬...
你都係睇左一次啫
佢話你係雄秃的話又或者你真係雄秃的話
我覺得你都唔需要再睇
可以做既野你都知道曬...
遺傳天生髮線好後係咪只可以植髮
過咗狂脫期之後
有冇巴打狂脫期後 間唔中都有cycle再脫?
又未至於折磨身體
加我Tg 傾
我自己幾支持呢隻藥 我都食緊

至於FDA認證,的確無
但好多藥物都未必有FDA認證而又用緊
會唔會有機會冇狂脫期 ?
食左finastrade 同搽左5%差唔多三個月 但未試過狂甩,而且d額角都頭頂都有出返好多頭髮
有機會極短狂脫期或無狂脫期
後腦班禿可以點 前兩年出第一達 呢兩個月出第二達
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞