前日搭的士 個的士佬俾說話我聽

382 回覆
6782 Like 159 Dislike
唔跟錶收費唔講?
的士狗無一個無辜
上次玩到佢 車左個客入大嶼山
你都on 撚9。明唔明咩叫public transport?
係囉,當初俾心機讀書咪唔洗揸的士囉
長途我洗乜老撚咁遠行過去的士站?
call架uber停係我面前唔好?
有咩咁尷尬
本末倒置
以前住大西北都試過
話半夜三更車我入去
都唔知有冇客俾佢出返市區
從此出街多數搭Uber
咁咪唔好撚排囉
dc9真係好撚乞人憎
試過落大雨想係cwb截架車,架架都扮盲
其實唔想接咪cum旗囉,又要開住又要扮睇你唔到,好撚仆街
On9的士佬 最好唔洗做就有錢收
乜撚嘢叫有時唔抵可憐
係永遠唔抵可憐
反而感覺上黃的app 少咗車
係得的士站排半個幾鐘其實都唔志在賺幾多
只係想舒舒服服咁hea 下,享受揸車樂趣
所以好多都歡迎短途客坐
On99的士佬排隊諗住有得賺先傻仔
要搵錢就周圍兜客啦
同你相反,試過有次個的士佬教我行
嗰陣去沙田整證件
唔識點行過去證件中心
沙田站上的士話去證件中心
個司機話:好近㗎咋喎
跟住我話:我唔係住沙田唔識行
跟住佢一路揸一路教我回程嗰陣點樣行返去沙田站

不過呢啲好睇司機心情
正解
9個字既的士站好心咪排你估機場?DC9自己on9
下次喺站頭舉個牌寫住最低消費幾多公里丫嘛
Onl9,本末倒置。的士站就係比人去更容易咁去截的士遠近唔到佢話事
唔好on9啦
做得呢行預咗 係呢行既性質
佢地最好我左邊上比張500蚊佢右邊門落啦
唔想接街客咪app囉 你情我願
接得街客就預咗lucky draw
姑媽做完手術
排醫院的士站等的士
上咗的士之後個DC9話要行東隧
但我哋係從QE去銅鑼灣
跟住佢死唔開車
最尾後面個的士佬話不如我哋車你啦,唔好阻住後面
我哋落車跟住我兜嘢踢落佢度門度
凹撚咗入去
一路屌佢拍鳩佢車窗叫佢落車
最尾佢敗走
見到老人家做完手術都咁撚樣嘅態度
屌佢老母如果唔係上咗車都無咁撚嬲
搭的士如果個司機俾說話聽。一律......

前面停一停等人,你錶照跳,冷氣開大的。
試過凌晨一點落大雨 個frd截左的士上埋車 隻的士狗都話唔過海
跟住我同frd講搭巴士算 因為我唔想畀咁貴
如果真係我截的士肯定唔撚落車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞