前日搭的士 個的士佬俾說話我聽

382 回覆
6782 Like 159 Dislike
你而咖真係搞到我好尷尬
乜嘢高級餐廳食甜品
搭個的士姐
大部分的士佬都係含家產
試過朝早番工時間,深水埗截的士番公司,去尖東,上左車,佢同我講,頭先我都唔想車你,我係尖沙咀個邊番黎,又要過番去,講左幾分鐘。心諗,下下咁好彩,回程一定有客既咩,咁有信心,咪唔好車我,直去荃灣,陣間一個客都無你咪仲蝕。家下我俾錢搭車,仲要受氣。

跟手我落車,尖東就有客截車
加夠$100啦
邊有得想唔想
有得揀客?
搭得好多數都趕時間,仲要諗到咁多野。。?
不如就哂你日日長途穩賺啦好未??
咁x巴閉貼張紙出黎話短途谷氣唔想載嘛
難度你就係DC9??
依家又Uber又剩

全世界都郁緊,唔去去旺區兜吓當你慳油錢

你排45分鐘咁撚耐先到你有客,個timing 個位都唔方係搵到生意啦

俾你45分鐘排到咪算偷笑,唔洗你成粒鐘無錢賺
你時間唔值錢咪冇損失囉
又唔使有車牌先可以搭的士,我睇嗰啲撚樣根本係冇腦
點樣玩
問咩問?做壞晒規矩,直接上車咪得,唔去就報狗
無錯,大部份的士佬都係克尻人憎,近又唔去遠又黑面。。。自己趕完客又話冇生意on79
果時未有屯赤
長青隧道汀九方向
出隧道快線要cut中線先去到汀九
我由出隧道果刻頂到去分叉口都唔比佢入中線
之後就送左佢去青馬大橋
有料
on9??個客仲要照顧返的士佬轉頭?個客洗唔洗俾埋錢的士佬入油同食飯時間入咪錶,等的士佬可以提供最好服務俾個客?
短途=的士站
趕到PK=路邊
長途=CALL車
明顯係香港人問題係香港既的士狗先咁閪,外國的士佬係好nice.

香港uber 都好多閪人,又唔出現,又唔肯取消,外國uber 好好多

其實根本就係香港人司機閪,唔關的士定uber 事
其實係因為佢頂左我成段連翔道先玩尻佢
快線拉龍 慢線又有車抽唔到佢頭
隧道見番佢仲唔報牛
屌你老母 你全家都痴撚線
你去餐廳食飯會唔會幫人洗埋碗
佢地係咁㗎啦
遠又嫌遠,近又嫌近,
都唔知咩路程先鐘意
我如果要搭的士都係call的算,願者接單咪鬼煩
佢應該坐的士個陣幫個driver 含埋撚
如果係我,我會以牙還牙;
臨落車果陣,未畀錢💰果陣,隨便打電話畀fd,跟住模仿dc9講:
唉,宜家渣的士真係求企,唔鍾意個客可以係車到兜口兜面講佢壞話,宜家都唔洗職業道德ge,早知我都轉行渣dc,得閒搶下生意,有時做車手飛車,得閒可以屌下d客,又可以劏下遊客
聽過個的士佬講$20先好揾來回兩個地方一直有客係賺到笑 好彩又可以撞到啲後生$30唔洗找
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞