前日搭的士 個的士佬俾說話我聽

382 回覆
6782 Like 159 Dislike
明明的士個pricing已經係短線貴過長線
班撚屌輸打贏要
試過搭小巴,大半程得2個客,個司機一路一路唉唉唉
好驚佢睇唔開,成架車衝落山自殺。
的士佬唔係一向都係搞手打個和咩
稅局房署應該好多data可以support好多的士司機都係蝕住做
遠又話遠近又話近過海又唔接,的士狗唔抵可憐
一直都諗唔明短途唔賺咩

我嗰區屋苑過去港鐵站 巴士或者行路都要成二十分鐘
的士就2-3分鐘車程
所以好多人都係坐的士
人排隊多過車排隊
dc9 一程五分鐘唔使就賺到成廿幾蚊
個個賺到笑

所以一直以為dc9鍾意短途
結果之後去其他區坐的士
你現實生活中嘅朋友知唔知道你咁on9?
uberX 中dc9 都算係正常
你試過係morning 或者141 嗰代corolla 就知dc 已經好正常
貴閪咩個幾舊水租成晚
打爆缸汽個幾十蚊
夠你踩成晚啦
冇比dc9 屌,算係咁啦,仲想點呀你
排九個字似係無問題wo, 比如一間餐廳無客,等到一個客入黎只係飲一杯野,你會唔會屌個客話等左耐先有客,但入黎只係叫一杯野飲
排九個字似係無客問題wo, 比如一間餐廳無客,等到一個客入黎只係飲一杯野,你會唔會屌個客話等左耐先有客,但入黎只係叫一杯野飲
你呢啲順住去既24蚊咪好執
嗰啲傻鳩的士佬, 又要懶, 走去排啲人流小既的士站
之後又係度嘈短途, on99

明知嗰個位無客就去啲旺區啦
去海港城嗰啲求撚其都執到啲客啦
的士狗正仆街
佢地入天然氣咁撚平
24都有佢賺喇
要長途楂飛機嘛
最慘我去個到唔係近到咁行都起碼15-20分鐘
咁你要求$60起錶囉
DC9
咁唔願意就唔好載囉,的士成日拒載啦,又話呢度唔去得果度唔去得
如果你去整回支證
其實真係好近
不過對於佢來講都好正
沙田站踩過去2分鐘收24再上返去沙田站的士站都好快有客

如果你去入境處分分鐘行路仲快過搭車
呢個行業直程要消失啦
你老母的士狗要發癲既番到屋企先癲啦 你老母閪載緊客係到講黎講去唔滿意乜 講真遇撚到呢d真係唔好忍 影撚左佢張證再同佢鬥屌
隻隻的士狗載客好似載順風客咁 比左錢嫁你老母的士狗 你老母咁撚有骨氣整張list出黎印係個車頭到貼住
近唔撚載
機場唔撚入
偏僻地方唔撚載
低過60$樓下你老母生你出黎無腳行路呀?
幾時開始搭的士要考慮埋的士有無得賺
的士都有好司機既,試過係半夜粉嶺想出市區,成條街都係綠色,個司機都好有義氣叫我上車,帶我去有紅的既地方,重點係無收錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞