前日搭的士 個的士佬俾說話我聽

382 回覆
6782 Like 159 Dislike
DC9最想就係唔撚駛揸都有錢
會變左安全駕駛 有咁慢得咁慢 好似揀Uber taxi先係

唯一好就係唔會好似Uber x/ black咁會cut單
站呢啲嘢留返俾啲廢老排,好有老人院等死feel

出彌敦道周地都係客
K11四邊又係周地客,但啲人喺麼地道雙黃線截車冇DC9肯停啫
呢個係同理心嘅問題,講法律係你啱曬
想問吓幾多錢先可以去的士站
班的士佬上年肺炎啱啱開始無生意個陣幾好態度
唔該前多謝後

呢輪一有返啲生意個閪格就出撚返晒嚟
搭其他都唔撚搭佢啦屌佢老母
的~士~狗

唔鐘意做咪撚做啦
如果客夠多,佢洗鬼等9個字接一個客
咁多app接客,唔用。周街兜客唔做
然後話無生意
睇完呢個post, 連登仔果然大部份無乜同理心 定因為窮,比多少少貼士都唔想
不過比人單單打打就一定唔會比多佢
上車前我都諗住比三十唔使找
到我準備俾錢豆零都要佢找埋啊
入場但唔守規矩
咁憑咩香港人要起個站俾佢
我一般唔係call車,基本上都係短程
根本唔洗理
夠有好多 dc9 專做短程圍住個區走廿幾廿幾不知幾好執
走五程好過執程長途

其實為免有說話聽最好用 app
大家你情我願
包冇說話聽
同啲護士講到點點點辛苦但叫佢轉工又死都不了一樣

佢地出面搵到邊份工起薪3皮又穩定
你訓撚柒醒未 的士站有乜撚野咁高級 戇鳩仔

我去高級餐廳嗌幾多野食都要俾加一 甚至加二啦
你真係蠢唔撚係扮嫁喎
好奇台日韓個啲的士佬係咪都係咁 定香港文化黎
我都遇過
Dc9真係垃圾到無人有 收撚皮啦
卜位❌
高級❌
good service ❌
佢應該係的士狗
寧願行多10分鐘再等巴士都唔撚柒幫襯dc9
尤其深夜啲dc9見到有路人就已經如獲至寶咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞