前日搭的士 個的士佬俾說話我聽

382 回覆
6782 Like 159 Dislike
本身約左同事去我屋企食飯
咁咁啱落大雨梗係搭的士啦
本身我住嗰度同我返工嗰度係同一區
去到的士站上車 有好多的士排緊隊
又冇人排隊搭車 心諗咁好彩嘅
點撚知上到車先黎料

dc9
司機唔該去_____
唔出聲然後開車 隔咗一陣同朋友喺電話傾偈
唉排左九個字又係唔跳錶 又係得廿蚊 ,蝕撚住做,唉而家揸車邊有得賺㗎……下刪100字

搭完程車同朋友傾偈 ,心諗一開頭都覺得佢幾慘嘅排左九個字又係得廿蚊,但係諗諗吓係咪要次次過海去機場先可以搭的士?你覺得唔好賺咪唔好撚做囉成程車喺度俾說話我哋聽心諗真係抵你死

正評樓主冇錯係個的士佬問題
負評樓主唔跳錶學人搭的士
又話搵食艱難 又話揸車冇錢賺
又話的是租金貴 咁好心你就咪排的士站啦
唔好做又要蝕住做
咪係,我渣的士9成唔會排的士站~~~
最憎dc9

我以前搭都聽過好多類似說話

唔洗憐憫dc9
有時的士狗真係唔抵可憐
車手但求打個和,大家開開心心有的士坐
雖然的士狗成日單單打打係好仆街
但我如果搭短途盡量唔會去的士站
截街車等
等於你卜哂位去一間高級餐廳度食飯
人地俾左最good service 你
然後是但嗌兩個甜品就埋單掛
唔係唔得
不過搞到自己尷尬人地谷氣就無謂啦
責任唔喺你度 你只係客 佢大不了可以拒載
其實我覺得係得的士站個d都係短途多
近就行路啦
上次個的士佬話做Uber包鐘好好做

一個鐘最少接一張單 就有$150-$250 睇時段

佢話接完一張之後盡量避免接多張
去啲無人會叫車嘅地方cum旗 鳩hea等下一個鐘
咁撚熱點行
諗返起佢谷撚住谷撚住個樣
樓主諗多咗
如果你過海或者去機場啲dc 9車都唔會車你
DC9係垃圾
公司peak season晚晚放工3舊水車程都要畀人拒載
我試過夜晚搭過百蚊返沙田都俾dc9單單打打
話接左支死旗
你比返說話佢聽麻

「唉咁辛苦日9日返工,食餐飯又落9雨,諳荷包蝕水坐的士、,住唔好揼濕,上到車又比人嫌三嫌四」
有次claim公數北角返元朗,全程有講有笑,勁好服務
有無幫你吹埋
咁啱司機贏咗馬咋
所以我一定用app call
大家你情我願
same
雖然冇義務咁做
但做多少少我又冇損失
成日聽到的士佬短途又嫌長途又嫌 究竟佢地想要咩路程
call黃的無咁嬲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞