我青梅竹馬同咗個死MK仔一齊(2)//《不懂愛的青梅竹馬們》

224 回覆
183 Like 1 Dislike
歡迎到ig投票
好撚仆街但好正!
不過咁簡單可以自出自入學校
條橋勁熟
唔出奇 我以前嗰間都可以 成日見到啲師兄姐返嚟 喺大門留個名就得
但著埋校服喎
繼續
推呀!
有咩問題 先grad 咗一年 撚分得出咩
個套會點用呢
可能我學校太嚴
一係要拍學生證,一係要登記實check到
我代入去阿敏到睇中一
都好滾動我係佢實爆喊

利申:巴
文呀
個condom係咪用過
「賤人!」阿敏講完就來勢胸胸(洶洶)咁跑過嚟,我立刻跋腿向反方向跑。

「唔好整唔見個套呀,今晚用!」我特登加多句。

「邊個同你用呀!」紅都臉曬嘅阿敏仲追緊嚟。

我沿樓梯向上跑,同時一邊跑一邊回頭望,確補阿敏跟得上我嘅腳步。

去到5樓,我係樓梯轉角位衝出嚟嚇一嚇迎面而來嘅阿敏,再一手抱住佢。

放開佢之後我俾咗封信佢。

//

最了解我嘅係你,最了解你嘅都係我。

愛情係兩個人嘅事,所以不如就真係將佢保留做我哋兩個嘅事。

情同家人,痛苦過又傷害過對方,但又會因為對方嘅存在而安心。

因為親近嘅否認,因為疏遠而察覺。

我想未來嘅日子有你為我張羅,唔係其他人,而係你。唔洗同人比較,無人可以取代你。

你就係你,你對我嚟講最特別嘅個體,唔好再以為將我推俾其他人就係為我好。我哋呢個行為已經傷害咗無辜嘅人,我哋嘅感情就留返係我哋兩個之間,唔好再傷害到其他人啦。

你去外國嘅一年,我會等你。

只係一年,未來嘅日子我哋都會係埋一齊,所以我唔怕。

一齊嘅我哋一定可以克服更多嘅難題,就算痛苦都有兩個人分擔。

大學嘅生活,甚至係做咗社會人之後嘅生活我都會係你身邊,我會搵錢令我哋嘅生活更加好。得閒食一兩餐白汁雞皇飯,再去下旅行,去創造好多只係屬於我哋嘅回憶。

唔好諗住拒絕我。

PS睇完上天台。

//

真.最後直路,一齊推post幫樓主打氣
樓主係咪要聽日先完
我就黎唔得啦
衝呀
出埋佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞