我青梅竹馬同咗個死MK仔一齊(2)//《不懂愛的青梅竹馬們》

224 回覆
183 Like 1 Dislike
可以配個求婚大作戰bgm
蝦滑收咗錢 係時候要做嘢啦
「啲班房嘅鑰匙係到,你要嘅嘢都幫你準備好啦!記得找尾數呀!」蝦滑fing住一大抽鎖鏈講。

收咗我錢做嘢嘅蝦滑已經準備好我要嘅嘢,因為非在校生要係周末入學校係有啲困難,所以我先前先俾前疏通在校生蝦滑幫我,等我幫我借場。

雖然話有錢收,但係蝦滑呢個mk或多或少都係因為有啲義氣先幫我手,呢個準備考DSE嘅女仔算係咁。

「陣間你做得好睇睇先俾錢啦緊係!」我答,希望蝦滑有好好地set場。

見阿敏有啲疑惑咁望住我同蝦滑,我就講:「佢係今日嘅場地主管,你當佢唔存在就得啦。佢只係我嘅學生。」

平時嘅蝦滑聽到我咁講應該會踢鳩我,但係可能因為我今日有女係身邊,所以佢好俾面無出手同口。

「哦。」阿敏有啲迷惘咁答。

「入去啦。」拖住手嘅我哋返到去我哋成長嘅中學,明明只係一年前嘅事,但係已經感覺好遙遠。

「你想點呀?」

「跟住我行啦。」我拉住阿敏行。

我哋沿住樓梯走到去一樓,行到去一間班房前面,我停落嚟。

係我哋中一嘅班房。

「入去囉。」我用鎖鑰打開門,再講:「記唔記得自已坐邊個位?」

阿敏點點頭,然後就行到去慢房嘅左上角坐低。

「你睇下櫃桶。」我講。

阿敏係櫃桶拎咗封信出嚟。

「你開嚟睇。」我指示阿敏。
大家鐘意蝦滑外傳我真係好開心
幾時屌閪?
//

升到上中學之後,我就唔洗再食波仔叮飯做午餐同晚餐。有一個女仔,有咗唔知由邊到嚟嘅自信,佢突然話以後都由佢嚟煮飯俾我食。出乎意料地佢煮嘢食都幾叻,仲愈煮愈好食,如果未來嘅日子都可以一直食佢煮嘅嘢就好啦。一食,我就食咗幾年。

呢個天仔好似天使咁不厭其煩地照顧我,除咗煮飯之外,屋企嘅打掃日用品嘅處理都有佢幫我手,其實佢已經係我半個屋企人。

其實由嗰陣時開始,我哋就已經習慣咗對方係自己嘅生活。呢個女仔好願意去為我付出,但係當咗佢嘅付出係習以為常嘅我,曾經唔太識去好好珍惜,更令佢遠離咗我。當呢份美好再次返到嚟我手上面嘅時候,我會好好珍惜。

所以今日,我都煮咗餐飯俾佢食。

PS 後面仲有張相。
//

信封入面係一張我哋兩個食波仔飯嘅相,係小學嘅相,應該係我老媽子影嘅。

「煮咗飯你食啦我!」我講。

阿敏開始流眼淚再抱實我:「衰人。」

「你咁快就喊唔得架喎。依家先中一。」

係我懷抱入面嘅阿敏抬頭望住我:「仲有?」

「行啦!」我又拉住阿敏走上二樓。

又去一間班房門前,我用鎖匙開門走入去:「又食嘢啦!」

班房入邊有兩張檯放住嘢食,係一細碗白汁雞皇飯同兩個葡撻。

食物隔離又有一封信,今次阿敏自己打開嚟睇。

//

呢次係中二同中三一齊嚟。

當時因為怕旁人嘅目光而唔係學校入面同你講嘢,又或者直頭扮唔識你。年少無知,但係事過境遷,我已經唔會再扮唔識你,又或者我唔可以無你係身邊。記唔記得你當時發脾氣質問我點解係學校入面唔理你,之後我就帶你去睇我踢波。

踢完波我哋就去咗食茶餐廳,當時我哋食沙嗲牛肉公仔麵,你飲一杯凍奶茶少甜多冰。而今朝你食嘅就係呢個餐。踢完波之後個個都知道你同我熟啦,你開心同滿意啦!

然後,中三有一次你病咗,我買錯魚片粥,結果你嬲到仆街,如果有法國長麵包係手,你應該會用咗嚟打我。最後我講笑咁話不如食白汁雞皇飯,結果又係俾你打。

你眼前真係有白汁雞皇飯啦,呢個飯我哋由細食到大,算我哋獨有嘅回憶。今次我準備埋葡撻,快啲食啦!

你嘅口味,我算係一清二楚!

//

在線等更新
開始加速,希望講得切聽日完

(聽日完唔到就後日完。
我特登用「準備」呢個term,因為今次啲嘢食唔係自己煮,而係喺老伯伯炸雞都買返嚟,再放上碟嘅現成貨。

咁當然唔會做無謂嘅解釋,扮到係自煮就繼續扮。

「食啦,我準備架!」我講。

「仆街仔。」阿敏打咗我下就食咗個葡撻。

阿敏𢳂起一匙飯再伸過嚟我嘴邊,佢講:「擘大口。」

阿敏餵我食嘢,之後我又餵返佢食,好快我哋就食完啲嘢。

「行啦。」我講。

一出班房,我就向操場大叫:「我愛你呀!阿敏!」

係操場練緊波嘅籃球隊成員聽到我愛的呼喚就紛紛枱頭望上嚟,阿敏就紅都臉曬咁拉走我。

「你傻架!」阿敏大叫。

「以前唔理你,依家個個都知我理你啦!」講完我就拉住阿敏走上四樓。

中四嘅一個班房,今次班房門又有一封信。

見到封信我已經係咁偷笑,我襯阿敏感打開封信嘅時候行遠佢幾步。
我諗都係星期六完比較好

//

第一次,破處,爽同舒服。

又un又搖,我哋都開心。

//

信封入面仲有一個condom,阿敏睇完封信就唔止臉紅,耳根都紅曬。

佢用力咁睥住我,眼角仲有滴淚水。
今晚有機會再更
輕輕一推~~~~
Pishhh
呢條橋會唔會太癲
回憶殺無得輸
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞