喺意大利生活過一排,你問我盡答

195 回覆
13 Like 7 Dislike

你叫啲遊客影會穩陣啲
特別係亞洲人會安全啲
so far黎左個幾禮拜只係見過一個人set腳架
仲有想問Sicily真係好危險
個陣問意粉佬,佢講到北意人如非必要都唔會去

我都好想知

安全到爆 hea到嘔...
西西里前幾個月去完
但佢地真係會好奇望住你 因為少見華人掛

有冇去Napoli?
治安如何?
北意既人同我講南意係鄉下人
南意既人同我講北意好自大
你點睇 鐘意北意定南意多啲?
Naples去四日 連附近D地方
有咩好介紹

你叫啲遊客影會穩陣啲
特別係亞洲人會安全啲

你叫啲遊客影會穩陣啲
特別係亞洲人會安全啲

白人影相係好垃圾
仲有想問Sicily真係好危險
個陣問意粉佬,佢講到北意人如非必要都唔會去

我都好想知

安全到爆 hea到嘔...
西西里前幾個月去完
但佢地真係會好奇望住你 因為少見華人掛

有冇去Napoli?
治安如何?

我岩岩都來左南意一個月,同我想像嘅意大利好唔同,包括人同環境

絲打想象中嘅意大利係點
有冇番工
番咩工

喺朋友間café bar有幫過下手
下星期去意大利玩,有幾條問題想問下

想問意大利搭火車安唔安全?會唔會好易比人偷野?

聽聞意大利會歧視亞裔人,巴打你有冇試過比人歧視?

如果要一日玩晒Florence同pisa可以點安排行程?

唔該晒巴打

佛羅倫斯冇可能一日玩哂
除非你去邊都淨係影張相就走人
想去西西里好耐,成個意粉國剩係對呢到有興趣
曾經係hostel識過個西西里出世既意仔,佢話係best part of italy,不過亦都係最貴

五漁村我覺得應該係靚版大澳?
因為都睇過唔少靚景所以覺得可skip,但又想去下沙灘,有諗過去Rimini

巴打我黎緊有一日會由Roma->Pisa->Firenze,
如果唔計呢日,再留兩日full day第三日6pm火車去venezia夠唔夠玩?
係會留時間認真睇uffizi既前提之下?

buscenter.it係咪好高中伏率?

最後 我係雪糕撚黎 樓主係呢幾個城市有冇咩推介
唔該晒巴打
有冇被人打劫/偷野?
有冇去Monza睇我威水呀
南部係咪真係危險好多?
btw我覺得呢個post似曾相識
巴打係咪係高登開過post
(認錯的話sorry )
總共住左幾耐
住過邊個城市
邊個城市最好住
邊個城市最好旅遊
做乜
邊個城市最多豔遇

住咗整整270日
長住一個town 短住過四個其他地方
好難一概而論
不過簡單啲答就愈南愈落後,貧窮,所以
羅馬,翡冷翠
米蘭同威尼斯都overrated
最尾呢個問題點答

Florence 真係好正, 鍾意藝術既人去到一定超多野睇
米蘭我覺得只係一個普通商業城市, 威尼斯我覺得好正

同感,我好鐘意venezia
點解佢地咁無禮貌

你叫啲遊客影會穩陣啲
特別係亞洲人會安全啲

白人影相係好垃圾

叫佢影張相,crop走個景,得我同男朋友個人
曾經係hostel識過個西西里出世既意仔,佢話係best part of italy,不過亦都係最貴

因為都睇過唔少靚景所以覺得可skip,但又想去下沙灘,有諗過去Rimini

巴打我黎緊有一日會由Roma->Pisa->Firenze,
如果唔計呢日,再留兩日full day第三日6pm火車去venezia夠唔夠玩?

http://buscenter.it係咪好高中伏率?

唔該晒巴打

同大澳好唔同wo 兩樣野黎,威尼斯似多過五漁村似

http://buscenter.it係咪好高中伏率?

唔該晒巴打

祖記今晚贏唔贏到歐聯?
準備去意大利十日
去米蘭 pisa florence roma sorrento capri napoli

有啲趕喎ching
建議米蘭一日
佛羅倫斯兩日 (真係好撚靚)
Pisa day trip
其他未去 畀唔到意見

米蘭真係麻麻地 又多乞衣又多痴線佬
五漁村我都覺得值得一去 當時pisa同五漁我二揀一去左五漁村

揀得好 米蘭唔洗半已經悶死左我
岩岩去左歐遊grad trip
覺得意大利係最差
去左威尼斯同羅馬
覺得羅馬好惡劣 好污糟 治安又唔好
交通唔方便
係咪淨係羅馬先係咁

巴打仲去左邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞