邊間酒店有得延遲退房至6點?

265 回覆
68 Like 443 Dislike
你要計到咁tup tup hum同ideally 其實真係口同鼻講
現實情況係好多房都係污糟未執而班執房姐姐返工時間就係固定既,你個個都大爺r lc咁d房只會越堆越多

仲未同你計又有另一班人要求early check in,依家又暑假入住率高等等

所以永遠都唔會執得完

自己唔明就唔好亂屌
不嬲呢d request 都係比你係人情,唔比你係道理
除非酒店寫明係guarantee lc,咁又係另一個講法
至少我經歷過呢種痴線嘅工作環境
平均計香港人閪定支那人閪啲
早上6點就得
你瞓到夜晚6點先起身?
個客畀得錢/R到返黎又真係大爺喎
11點check out真係太早,即係10點就要起身,下晝2點check out就差唔多
打和啦super
本是同根生
清心水唔清
大酒店都係日頭check out不過訓住check
夜晚check out 貪鬼火咩
你睇下KKday, 好多酒店既staycation套票都可以做到保證24-30小時入住,仲包你3餐,都係講緊1000-3000蚊度
其實都好難咁對比Apple to apple
疫情前邊有staycation,全部都係房加早,handle上黎簡單好多,都無咁多野需要follow up

但係依家staycation 又包食又包玩呢樣個樣,又生日慶祝又剩,變相咪會多好多tailor made野要跟同多左request

但係如果你問邊段時間做得輕鬆d
絕對係疫情前
真, 以前做酒店日日都唔知要打幾多間房催還交,
成班俾千零蚊以為自己大爺咁
投訴點解唔free upgrade畀佢
請問唔係搲著數係咩
想住靚啲就畀錢啦
Free
所以咪翻翻最基本既問題,睇入住率做人
少人入住無咩房要執,姐姐handle到既比你遲d走有咩問題

但係依家日日都lum檔咁濟就梗係彩你都傻
等我認真覆你
The Mira 有廿四小時住宿計劃
再唔係cordis 有會員嘅話可以去到六點
佢講既全部都係假設性既野去反駁,總之就係個種我唔理我點都要遲走,你有房做咩唔比我啊個種人
去旅行住幾日話9知佢
係香港staycation 住一日先煩姐
148 前幾日去,延到6點前退房
但唔係自己要求,佢主動比
藍店
19年主動報狗拉停車場手足
逸東酒店有check in 6pm,check out 6pm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞