邊間酒店有得延遲退房至6點?

265 回覆
68 Like 443 Dislike
其實fb果班7頭係咪根本就係連登仔黎
乜鳩都唔識就沖晒出黎屌
弱撚智到自己未聽過就以為無
問得呢啲唔會係幫襯二十四小時或以上果d,呢plan普遍貴少少

又要柴房價又要late,試過荃西某間排咗五個鐘先入住,因為太多西客遲,影響下一手,已經爆曬,仲好多個遲,四點仲休休閒落嚟,人地打咗N次上去問清潔,仲係唔走

簡單黎講,你有錢,幾點閃都冇問題
真心 6點不如比錢住多晚
好老實咁同你講 人地執房個啲9點幾番工
11點開始等你地班人走 咁之後如果間間房都6點走
咁人地點收工?好啦 執唔好間房 點放房比你地住?
12點又開始多人check in la 之後又話有排等又係到屌
其實有冇諗過問題一直都係你地班人 個個都話要遲走
係 明嘅 想同另一半訓晏啲 但6點會唔會真係過分左啲?
下次樓下啲人check in等得耐不如唔好屌前枱
上樓屌下樓上啲唔撚肯走嘅人
其實酒店做staycation 反而應該夜晚7點check in
第日下午4點check out
方便weekday請一日假嗰班客
正常好似收半日錢
如果酒店肯比你late check out
或者package本身包左
唔係個客賴死唔走
咁執唔切房係酒店問題喎
逸東有 5in 5out
唔撚識野收下皮先啦
lanson place
紅磡區邊間好?
咁樓主不如講好係柴房價r延遲退房定玩足數plan啦,足數plan上下google都大量資訊,個價錢可以係agent訂到差唔多兩晚,一係官方網站長期客仔,你點西都唔面黑

連假幾日係櫃檯都聽唔少個客仲未走,到入去,地下仲未乾
有咩經歷
果次book咗兩晚普通房講明要無煙,價錢大約係八百蚊一晚,3點check in嘅時候前枱同我講,冇曬房得番吸煙房,又或者轉行政房,面積細一半。咁我梗係唔係,咪同佢講退錢算,佢話送我2日早餐,同埋第二日畀我轉返普通房。咁我計一計,一晚變咗細房嘅話,我當佢係我而家房價一半,值$400,即係一日早餐值$200作為補償,咁我費事煩就話好啦。

上到去間房細到仆街,個大細200呎都唔知有冇,根本係普通房嘅三分一,咁都算啦都預咗。當過咗第一日,我打去問佢第二日安排,佢反口話冇應承過轉房,我當時都懷疑自己係咪理解錯,但係冇理由呀我問咗兩次,女朋友喺隔離都聽得好清楚,我哋仲特登計過數覺得勉強可以先應承,當時電話對話佢嘅語氣幾差

我:我尋日同你啲同事傾嘅時候,佢應承我第二日可以轉,如果唔可以轉嘅話我一早退咗錢喇

佢:先生,我當時都喺隔離,我係聽到佢同你講嘢㗎你當時係答應咗兩晚早餐行政房

我:下,佢當時明明應承第二日可以畀我轉番房,如果2晚間房都咁細我做乜仲要住喺度

佢:ok咁如果第二日轉返普通房嘅話,就冇早餐

我:下,當時明明應承咗兩日早餐

佢:唔好意思,早餐只有行政房嘅客人先可以享用,如果你要轉普通房,係唔會有

我:咁好啦

佢語氣係串串地+唔耐煩咁

第二日,佢要求我十二點check out,我準時,問佢幾時畀到房我,佢話三點先有,結果我一路等,等到四點幾五點先有

後尾計返條數根本係畀佢搵笨七,冇咗四五個鐘,房細咗一半有多,換一日早餐佢嘅早餐仲要係cheap早餐,類似歐洲住hostel送嗰啲早餐,主要都係麥皮同埋麵包計佢價值$100都俾多佢如果係靚少少都冇咁嬲,電話前枱個態度重要當我乞衣咁早知堅持退錢

後尾send email去投訴個安排,我冇講前枱個名,冇講自己名,乜回覆都收唔到本來想睇下佢係咪真係服務咁差,原來係真,以後永久blacklist
呢d安排真係要佢白紙黑字寫好D
我以為佢已經寫咗落電腦,冇估計到可以咁甩漏,同埋服務可以咁差
行政房唔係大過普通房?
細過,大約三分一咋,一張細雙人床已經佔哂個廳,廁所都係細細個+企缸,200尺都未必有
你搵啲24 HRS plan 望望
MO幾個月前staycation package有 不過無都可以late check out

Renaissance上個月都有 重有房價=野食credit

不過得weekdays先有得咁玩
就算係藍. 都唔會揀D 藍到發黑啦.
之前本來想BOOK尖咀港青, 真係平靚正. 一CHECK. 屌...最後都係俾貴幾舊. 去返逸東好過
大酒店啱你呢啲賤種
可以長眠
加錢可以
但都要睇酒店本身有冇做呢啲plan
唔係間間有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞