是咁的,我同女神做咗鄰居(竟然開到二呀呀呀)

1001 回覆
58 Like 2 Dislike
推推
聽日一早就落尖沙嘴成日撞你
「係喇係喇。全靠我幫你地搵到間房,你地先可以好好咁Prep咋。」我不忘刷一刷存在感。

「一定係咁啦,無咗你我地晨早輸咗喇。」啊童語帶諷刺地說。

「屌你咪L理佢啦!你頭先好型呀,你睇唔睇到你駁完佢地之後,佢地個反應呀?佢地聽完你講之後呆咗陣囉,超好笑。」Suki白了我一眼後說。

「小姐你搞返清楚先,我~係佢嘅男朋友,而你...只係佢嘅朋.友.咋。所以啊童唔應該理嗰個,係你呀~八婆!」

「你話邊L個八婆呀!」

「邊個應咪話邊個囉。」我輕佻地說。

「你條仔好串喎,食錯藥嚟呀佢?同平時咁大分別嘅?」Suki問啊童。

而啊童則只是笑而不語,沒好氣地搖了搖頭。

「不嬲都係咁串㗎啦,平時扮下嘢咋。」

「收皮啦你,平時咁L廢,講句嘢都驚。」

「唉我唔理你地喇,我去同啲隊友慶功呀,你地自己搞掂啦下。」啊童直接逃離現場。

「喂啊童,咁啫係一陣唔一齊食呀?」我呆了呆問。

「係呀,我同佢地食呀。」她指了指她的隊友。

「喔...好啦。」好彩仲有班兄弟啫,如果唔係真係要食自己。

之後我便回歸球場繼續與他們打籃球,放學後再跟他們一起吃午餐才回家。

星期五,就是我表演的日子,

所以我要加緊練習,最主要還是想給個驚喜啊童。

由於我不想讓啊童知道我有份上去表現,

所以這次我決定不帶自己的結他返學, 到時借用他人的結他。

此時我又想到一個點子,不過小弟太懶不願寫出來。

眨眼間就到了星期五,有點兒緊張卻又很期待,

緊張的是害怕走音,而期待的是啊童的反應。

同樣地,表演在十時半才舉行,

所以我跟啊童還有最後一點時間去享受僅餘的校園生活,

啊童在這所學校剩下來的日子,屈指可數。

「我地去玩Board Game好無呀?」正當我跟啊童納悶著要做甚麼時,啊童提議。

「好喎,上次同你玩都已經係上年係你屋企同你玩喇。」

由於這裏是學校,我也不敢太過明目將膽在這裏牽著啊童,

所以在學校我們通常只會並肩而行, 不會有太多的身體接觸。

我們拿了一盒Board Game便隨便找了張桌跟椅坐下遊玩。

「呵~好悶呀,都唔好玩嘅。」啊童打了個呵欠說。

「唔係吖,幾好玩呀,係少咗啲挑戰性咁解囉,不斷贏。」我們玩了五鋪,而我則五盤全勝。

「你緊係覺得好玩啦,係咁贏,好鬼難玩呀。」

「嘻,收埋去搵第二啲嘢做囉。」我看了看時間,也差不多是時候了。

跪求大家Follow我既IG: MaanYin05
唱首愛我別走先啦
咁幾時彈比我聽下,我知你鐘意大波妹,但係我都有大碌嘢
放啦,我都想比樓豬溝下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞